Witam serdecznie posiadam golfa 3 od 2mies. i mam problem nie znam się na mechanice itd.
Problem polega na tym że miesiąc temu buł wymieniony reduktor gazu na nowy ,uszeczelka pod głowicą ,pod zaworami ,planownie głowicy itd.Po miesiącu czyli teraz zauważyłem maź pod korkiem wlewu oleju i na bagnecie ,podwyszony poziom oleju i jakiś rzadki ten olej .Jestem jego nowym właścicielem dokładnie histori autka nieznam ....Jeszcze zauważyłem wyciek oleju spod dekla zaworów ,ale uszczelka pod zaworami była harta bo są pozostałości czyi opakowania po wymienionych uszczelkach.Olej niebył zmienniay z tego co wiem ani filtr oleowy,,,,Moje pytanie czy silnik sie kończy już czy coś w tym stylu jakies uwagi ,porady,,Moje zdobyte informacje to ze silnik niedogrzany,może czujnik temp.,krótki dystans pracy sinika czyli temp. mała ....I czy może to jest spowodowane przez to że niebył olej wymieniony przy robionej głowicy i pozostał może płyn chłodniczy w oleju jak była walnięta uszczelka......Dodatkowe info(przebieg powyżej 300000 ogulnie ,gaz ma 8lat nowy jest reduktor miesiąc temu zmieniony,silnik 1,8 66kW,uszczelka pod głowicą wymieniona pierwszy raz od fabryki...Możecie mi w jakiś sposób pomóc co robić na co patrzeć i czego to są objawy mniej więcej......Dziękuję z góry ...ozdr...Dodam że silnik pracuje super na paliwie i na gazie,odpala na dotyk...