Migająca lampka ciśnienia oleju ADZ 1,8 z 96r

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez alfa2 » 24 sie 2010, o 14:08

Od niedawna zauważyłem że po przekręceniu kluczyka gdy silnik zapala zaświeca mi się lamka od ciśnienia oleju raz mrugnie 1 a czasami 2 razy. Po czym wszystko wraca do normy.
Nie było tego problemu gdy zaobserwowałem wyciek oleju, z czujnika ciśnienia oleju tego przy samym silniku, więc postanowiłem zakupić taki biały i no właśnie kontrolka zachowuje się tak jakby pierwszy raz po zmianie oleju i filtru oleju.
Czy to wina niewłaściwego czujnika?
Golf 3,rocznik 96, silnik ADZ, 1,8 Benzyna + Gaz, klima,ABS, wspomaganie kierownicy, elek. szyby, elek. lusterka
alfa2
Czytacz

Postprzez pablomed » 26 sie 2010, o 14:00

Możliwe że winny jest czujnik, nie kieruj się kolorem tylko numerem fabrycznym bo jeśli chodzi o podróby to różnie z tymi kolorami bywa. Z drugiej strony jeśli gaśnie i nie zapala się w czasie pracy silnika to nie masz się czym martwić
pablomed
Members

Postprzez ptaszek87 » 2 wrz 2010, o 00:02

tez mam ten objaw a pojawil mi sie po zmianie oleju na castrol, zapala sie raz mignie i znika i jest spokoj, oleju nie gubi i nigdzie nie cieknie wiec wydaje mi sie ze jest chyba ok
ptaszek87
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)