przez ci-nek » 2 wrz 2013, o 23:10
istnieje tez inne rozwiazanie. przede wszystkim sprawdź czy masz podłaczone oraz czy prawidłowo przewody od sterowania ciepłe/zimne powietrze we wlocie powietrza na wtrysku. mozna to zrobić na dwa sposoby. 1 w instukcji sprawdzić jak musza być podłączone. 2. w chłodniejszy dzień zdejmujesz pokrywe filtra powietrza, zobaczysz tam klapkę. ta klapka steruje własnei ciepłe/zimne powietrze. przy temperaturze (jezeli dobrze pamietam) ponizej 35'C powietrza zasysanego, klapka ustawi sie tak by do rury wpadało powietrze spod silnika, powyzej tej wartosci klapka powinna zmienic swoje połozenie i zasysac powietrze z prze lewego nadkola. Powinieneś dojść po przewodach skad jest sterowana ta klapka, wtedy możesz sprawdzic czy przewody są w ogóle podłączone. Sterowanei klapką jest mechaniczne (nei elektryczne)
istnieje tez inna ewentualnośc. wariuje Ci zawór (jezeli masz) odpowietrzania z oparów zbiornika paliwa. mam ten sam silnik, jest to mały elektrozawór najparwododobniej niebieski lub czarny z bodajze 2pinową wtyczka, równeiz w okolicy koło filtra powietrza. jezeli ten elektrozawór sie zepsuje (jak mi) to bedzie Ci podawał lewe powietrze do wtrysku w za-duzej ilosci, no i Ci bedzi emulił silnik. jak poszukasz u mnie w "profilu" mojego golfa, to powinienes znaleźć opis tej usterki i jak wyglada ten element