nie chce jechać na gazie

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

nie chce jechać na gazie

Postprzez Pawełgolfgreen » 4 lut 2012, o 22:59

Witam
Mam problem dzisiaj podczas jazdy w trasie auto nagle zaczęło dławić i gasnąć. zadzwoniłem do znajomego co i jak i powiedział że mam zatkać pół powietrza bo możliwe jest że za duże powietrze wpada tak jak na zdjęciu tam gdzie taśma. po zatkaniu golf zaczął nie dławić wszystko jest w porządku na śrubie również ale jak podłaczyłem silniczek krokowy LPG znów to samo gaśnie i dławi ogóle nie chce jezdzic .Na śrubie chce jechać
Dziwne z tym zatkaniem powietrza. jaka moze być przyczyna
Obrazek
Jestem bokiem prędkości
Pawełgolfgreen
Badacz tematu

nie chce jechać na gazie

Postprzez prezesik » 4 lut 2012, o 23:33

kolego zdejmij krokowy z weza i zobacz jak bedzie otwarty. U mojego taty w nexii krokowy sie zepsul i nexia nie chciala wejsc na obroty. Okazalo sie, ze w krokowym od LPG byl za duzy otwor. Szczelina w srodku nie powinna przekraczac ok. 4 mm. Jezeli jest wiecej to krokowy jest uszkodzony. Po zgaszeniu silnika krokowy od LPG powinien byc zamkniety. Jak masz mozliwosc to przeloz od kogos na chwile krokowy od LPG lub na doraznie mozesz kupic register od I-generacji ( srube ). Choc moze to nie byc wina krokowego, moge sie mylic.
prezesik
Members

Postprzez pablomed » 5 lut 2012, o 00:08

Pawełgolfgreen, folię oczywiście wywal, do tego znajomego speca już nie dzwoń. Po prostu doszło do jakieś awarii w instalacji LPG , nie wiadomo jakiego elementu jest ich kilka ważnych i trzeba to naprawić. Tylko popytaj w okolicy o dobrego speca od LPG bo jakość znacznej części warsztatów od LPG jest tragiczna
pablomed
Members

Postprzez Pawełgolfgreen » 5 lut 2012, o 11:13

Jeśli wywalę folie to wcale nie będzie jezdził nawet na śrubie. dzisiaj sprawdzałem krokowic jest zamknięty.
Obrazek
Jestem bokiem prędkości
Pawełgolfgreen
Badacz tematu

Postprzez pietrasiak2 » 5 lut 2012, o 11:50

Panowie a może emulacje się pochrzaniły ? może reset sterownika by pomógł?
W czwartek byłem Astrą brata u gazownika i podsłuchałem rozmowę ,że czasem wystarczy zrobić reset w ten sposób odłączyć akumulator , oraz wtyczkę od centralki do gazu na jakieś 5 min potem podłączyć 1- wtyczkę gazy i 2 akumulator . Sam nie wiem ale gazowniki tak mówili jakiemuś swojemu znajomkowi . A a jak to nic nie da to do nich jechać . Co myślicie o takim resecie
czy to lipa? :ok: :dobani: :shock:
pietrasiak2
Members

Postprzez Remekremek » 5 lut 2012, o 11:55

Przez te mrozy i mój swirował poprawiło sie jak ociepliłem centralke bingo i reduktor Przechodze na gaz jak sie naprawde dobrze zagrzeje
Remekremek
Czytacz

Postprzez Pawełgolfgreen » 10 lut 2012, o 18:49

Dzisiaj wymieniłem nowy parownik i ,wywaliłem tą taśmę i nadal dławi i gaśnie. Może dostaje lewe powietrze?
Jestem bokiem prędkości
Pawełgolfgreen
Badacz tematu

Postprzez pietrasiak2 » 10 lut 2012, o 23:09

Sprawdzałeś podstawę monowtrysku? Może jest pęknięta i tam masz fałszywe powietrze? :kwasny:
pietrasiak2
Members

Postprzez Pawełgolfgreen » 10 lut 2012, o 23:24

pietrasiak2 napisał(a):Sprawdzałeś podstawę monowtrysku? Może jest pęknięta i tam masz fałszywe powietrze? :kwasny:

Nawet nie wiedziałem że ma na to wpływ. :-o Tam jest tylko usczelka jak coś do wymiany?
jutro rano sprawdzę.
Jestem bokiem prędkości
Pawełgolfgreen
Badacz tematu

Postprzez paxstor » 11 lut 2012, o 00:01

A kiedy wymieniałeś filterek od gazu?? może się zatkał?? na twoim miejscu wybrał bym się do gazownika, podepnie pod centralkę i będzie wiadome czy krokowy, czy się rozregulował...
paxstor
Members

Postprzez Pawełgolfgreen » 11 lut 2012, o 00:16

paxstor napisał(a):A kiedy wymieniałeś filterek od gazu?? może się zatkał?? na twoim miejscu wybrał bym się do gazownika, podepnie pod centralkę i będzie wiadome czy krokowy, czy się rozregulował...

Filtr wymieniłem dwa miesiące temu, posiadam własnego interfejsa i jak narazie wszystko ok. nawet na śrubie prawie nie chce jechać. więc na pewno związane z powietrzem.
Jestem bokiem prędkości
Pawełgolfgreen
Badacz tematu

Postprzez paxstor » 11 lut 2012, o 00:43

Pawełgolfgreen, A może zapłon niedomaga na gazie?? A i jaką masz instalację LPG??
paxstor
Members

Następna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)