Nie chodzi na gazie (sekwencja)

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Golfista » 16 sty 2012, o 16:58

Witam! Mój mk3 1.6 odmówił współpracy i przestał pracować na gazie. Sterownik KME DIEGO Przez ostatni czas gaz wyłączał się podczas jazdy tak jak by go nie było po ponownym załączeniu czasami kilkakrotnym chodził dalej z czasem problem zaczął się nasilać przez ostatnie dni wyłączał się już na każdej nierówności na drodze a dziś przestał chodzić całkowicie to znaczy gdy samoczynnie się przełączy to od razu przechodzi spowrotem na benzynę ręczne przełączanie nie daje rezultatu. Wymieniłem filtry fazy lotnej i ciekłej ale to nic nie dało
Golfista
Berbeć

Postprzez Lucek777 » 17 sty 2012, o 06:23

Sprawdź czy otwierają się zawory , przewody czy nie poprzecierane także pod autem , przewody podciśnieniowe , bo zastanawia mnie to że na dziurach przestawała więc tak jak by coś zwierało,Jeśli posiadasz czujnik temperatury na parowniku kabel różowy lub różowo zielony i czarny lub czarno zielony po rozgrzaniu auta powinien zwierać te przewody, no i jeszcze czujnik ciśnienia do sprawdzenia.
Lucek777
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)