nie dziala wtrysk benzyny

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez 3d1 » 3 sty 2010, o 15:10

Witam!!

Sprawa wyglada tak.. swapowalem silnik z 1.6 abu na 1.8 abs i po wykonaniu wszystkich czynnosci nie chce odpalac na benzynie... wtrysk wogole nie podaje benzyny... na gazie odpala ale faluja obroty i caly czas trzyma 2000obr jak pokrecilem zaplonem to obroty spadly ale przy dodawaniu gazu dlawil sie.... bylem u gazownika i niby sonda nie dziala w pelnym zakreesie a pod vaga wogole nie szlo sie podlaczyc... wiazka jest od 1.6 bo pasowala idealnie... na benzynie wogole nawet nie rechnie.... wczoraj na jakims forum czytalem ze gosc mial ten sam problem bo jego pompa paliwa dawala za małe ciśnienie i nie palił... Co mu może dolegac??
"Fast Drive...Fast Death..."

My mk3:

http://www.golf3.pl/topics2/my-mk3-p-vt8772.htm
3d1
Czytacz

Postprzez WASKIVR6 » 3 sty 2010, o 15:50

Sprawdz czy na mono-wtrysk dochodzi prad i jesli mozesz to cisnienie paliwa tez.Piszesz ze masz gaz wiec najprawdopodobniej masz zalozony przekaznik ktory odcina prad z mono-wtrysku jak silnik pracuje na gazie zdarza sie ze on jest do wymiany moze przewody od niego sa przerwane???

[ Dodano: 2010-01-03, 15:00 ]
Sprawdz tez przewody na mono-wtrysku paliwowe czy nie sa zamienione bo tez takie numery widzialem.
WASKIVR6
Czytacz

Postprzez 3d1 » 3 sty 2010, o 17:09

to o czym mówisz juz posprawdzane jest.... przewody paliwowe dobrze podłaczone prad na wtrysk idzie jutro bede cisnienie sprawdzal... a kable od gazu mam podlaczone tylko do klem + i -. Jak odłącze te kable gazowe od klem to nie wiem czemu poi przekreceniu kluczyka dziwnie jakby sie prad zawieszal... wogole nic nie dziela dopiero po odlaczeniu klemy od aku wraca do normy a przy podłączonym gazie do klem nie odpala.... przewody od wtrysku mam prosto na wtrysk... nie rozłączałem ich.. chyba ze to jakos jest automatycznie podlączone w tej puszce od bingo m.... ??

My mk3:

3d1
Czytacz

Postprzez PabloSBT » 3 sty 2010, o 17:45

a komputer też wymieniałeś czy został ten z ABU?
PabloSBT
Members

Postprzez 3d1 » 3 sty 2010, o 18:06

wymienialem.... potem stwierdzilismy ze jest walniety i wymienilem na inny od abs'a...

My mk3:

3d1
Czytacz

Postprzez WASKIVR6 » 3 sty 2010, o 22:10

Skoro prad do mono-wtrysku idzie to wyglada na to ze nie ma tam paliwa albo ten rozpylacz paliwa jest nie sprawny.Ciekawi mnie tez jak jest podlaczona ta instalacja gazowa bo w 90% gazownicy zakladaja przekaznik przed tym rozpylaczem a u ciebie chyba jest inaczej.Sprawdz tez w tej sytuacji czy pompa pracuje i jak masz mozliwosc to zmierz cisnienie przed mono-wtryskiem.
WASKIVR6
Czytacz

Postprzez v1rooz » 3 sty 2010, o 22:11

odlacz przekaznik od gazu i spróbuj odpalic,
v1rooz
Members

Postprzez 3d1 » 4 sty 2010, o 00:52

ja mialem przed wtryskiwaczem na kabelku od zaworu wtryskowego przerwany i rozchodzil sie na dwa kable ktore szly do tego calego komputerka od gazu "BingoM" teraz jest normalnie zlutowany. Paliwo leci przewodem a zawor sie nie otwiera czy to moze byc prze to ze za male cisnienie?? wlasnie nie mam czym tego zbadac a w okolicy zaden fachman nie posiada takiego urzadzenia.... :/ pompa paliwa pracuje bo mam ją przerobioną na włacznik w konsoli wiec z pompą problemu nie ma.... tylko ona dziwnie kwiczy jak ja wlacze taki odglos jakby u sasiada za sciana młynek do kawy chodził..... :/

My mk3:

3d1
Czytacz

Postprzez v1rooz » 4 sty 2010, o 07:09

moze pompa powietrze zasysa zamian benzyny ?
v1rooz
Members

Postprzez WASKIVR6 » 4 sty 2010, o 08:12

3d1 napisał(a):u sasiada za sciana młynek do kawy chodził...

Wiele razy zdarza sie ze na sluch pompa pracuje jednak cisnienie wytwarza zbyt male aby silnik pracowal.Skoro mowisz ze buczy to znaczy ze cos sie z nia dzieje niedobrego a moze faktycznie jest brak paliwa ?
WASKIVR6
Czytacz

Postprzez 3d1 » 4 sty 2010, o 17:17

palwio musi byc bo tankowalem nawet specjalnie zeby zobaczyc czy moze przez to nie odpala.... czyli nie prze to.... :/ ide pokombinuje zobacze dioda czy impulsy smiga na wtrysku a potem najwyzej jakas inna pompe zamontowac albo jakiegos fachmana z miernikiem cisnienia dopaść.... :/

[ Dodano: 2010-01-10, 22:44 ]
pompa paliwa wymnieniona na nowa zaraz lepiej chodzi... ale golf nadal nie odpala :-x :-x :-x :-x kolejny kumpel pytal czy filtr paliwa wymienialem... ja mowie ze nie odkad go mam a on powiedzial ze mam go wymienic i dopiero wtedy jak nie bedzie palił martwic sie dalej...
:-( :-(

[ Dodano: 2010-01-17, 21:46 ]
a wiec problem rozwiazany.... sterowanie z komputera szło na inny pin na wtrysku... i dla tego nie chcialo dzialac... zmienilem kable i gra az milo :d

My mk3:

3d1
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)