tez wpadlem na ten pomysł z tym stp. jutro se zaleje
[ Dodano: 2009-07-18, 01:30 ]zalałem ten specyfik i nic. przeczysciłem czujnik cisnienia powietrza i takze bez zmian. zastanawiam sie nad czyszczeniem przepustnicy. mam nadzieje ze to nie jej koniec
[ Dodano: 2009-07-21, 06:34 ]przejechałem ok 200 km na samej benzynie i wszystko było ok. do puki nie pojechałem jakies 200 km na gazie problem powrocił. wczoraj wyszysciłem przepustnice i pojechałem do gazownika zeby zobaczył czy przypadkiem sterownik od gazu nie robi zamieszania. okazało sie ze sonda lambda na gazie chodzi a na benzynie wogole sie nie odzywa praktycznie.podłaczylismy komputer pod vag i wyswietliło bład z regulacja biegu jałowego. zalałem swieze paliwko z dodatkiem specyfiku do czyszczenia wtryskiwaczy. jak narazie jest ok. ale obawiam sie ze gdy znow poganiam go na lpg problem powroci. co moze byc tego przyczyna?
[ Dodano: 2009-07-27, 21:17 ]wiecie moze czy te specyfili od czyszczenia całego układu paliwowego cos pomagaja?
[ Dodano: 2009-11-12, 23:32 ]witam.wracajac do tematu zmieniłem przewody wys nap, kopułke palec sonde lambde, pojezdziłem sporo na pb ze srodkiem do czyszczenia układu paliwowego. po podłaczemu pod vaga poijawia sie tylko jeden bład regulacja biegu jałowego. z tego co słyszałem to krokowiec ale podobno w tym silniku jest on zalany na stałe w przepustnicy... czy to prawda i jak mozna zaradzic temu? prosze o jakies podpowiedzi. pozdrawiam
[ Dodano: 2009-11-12, 23:34 ]prosze pomocy....