Moderator: Moderator
binek napisał(a):Mam taki problem ponieważ nie odpala na benzynie do tej pory nie było problemu aż wyciągnołem akumulator na 2 dni . Po tym zaczeły sie problemy . Nie chciał odpalić na benzynie pozniej po "kręceniu" kilka razy odpalił ale pożniej juz nie chciał i przy jezdzie na gazie ( na gazie pali pięknielecz jak ciepły ) po przełączeniu na benzyne tak jakby nie dostawał paliwa ? Pompka ok , paliwo podaje .Odłanaczałem akumulator na 30min po tym odpalił na benzynie i jak jezdziłem na benzynie to i odpalał na benzynie bez problemu natomiast tylko po przełączeniu na gaz na chwilke i spowrotem na benzyne już nie chodzi na beznynie . Czy to może być coś z monowtryskiem ? Autko Golf 3 1.8 benzyna +gaz jednopunktowy wtrysk . Jeśli ktoś wie lub miał taki problem i go rozwiazał to dzieki z góry za odpowiedz
binek napisał(a):Dzieki "Pablo" może i to ale czemu jak na benzynie jeździłem i odpalałem to ok a jak na moment przełączyłem na gaz i spowrotem na benzyne to juz na benzynie niechodził ? Moze coś z sterownikami , kompem ?
[ Dodano: 2011-10-29, 16:51 ]
Aha i teraz po rozłaczeniu akumulatora to nadal nie odpala na benzynie
binek napisał(a):pompka chodzi , daje paliwo patrzyłem a akumulator odłanczałem teraz na 12 godzin spróbóje, ale myśle ze to nic nie da ostatnio po pół godzinie odpalił na benzynie jak juz opali na benzynie to pali na niej nawet po kilku dnich bez problemu jedyny problem to po przełączeniu na gaz i spowrotem na benzyne i znów nie chodzi na benzynie to mnie martwi
binek napisał(a):Jak na benzynie chodzi i zgasze na niej to odpali bez problemu nastepnym razem nawet po kilku dniach. Natomiast jak przełacze na gaz i tak zgasze to juz nie pali na benzynie . Chyba został jedynie komp tylko jechac do "gazownika " czy do zwykłego warszatu z kompem?
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości