Nie odpala na benzynie

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Nie odpala na benzynie

Postprzez binek » 29 paź 2011, o 16:15

Mam taki problem ponieważ nie odpala na benzynie do tej pory nie było problemu aż wyciągnołem akumulator na 2 dni . Po tym zaczeły sie problemy :-( . Nie chciał odpalić na benzynie pozniej po "kręceniu" kilka razy odpalił ale pożniej juz nie chciał i przy jezdzie na gazie ( na gazie pali pięknielecz jak ciepły ) po przełączeniu na benzyne tak jakby nie dostawał paliwa ? Pompka ok , paliwo podaje .Odłanaczałem akumulator na 30min po tym odpalił na benzynie i jak jezdziłem na benzynie to i odpalał na benzynie bez problemu natomiast tylko po przełączeniu na gaz na chwilke i spowrotem na benzyne już nie chodzi na beznynie . Czy to może być coś z monowtryskiem ? Autko Golf 3 1.8 benzyna +gaz jednopunktowy wtrysk . Jeśli ktoś wie lub miał taki problem i go rozwiazał to dzieki z góry za odpowiedz :)
binek
Berbeć

Nie odpala na benzynie

Re: Nie odpala na benzynie

Postprzez PabloSBT » 29 paź 2011, o 16:40

binek napisał(a):Mam taki problem ponieważ nie odpala na benzynie do tej pory nie było problemu aż wyciągnołem akumulator na 2 dni . Po tym zaczeły sie problemy :-( . Nie chciał odpalić na benzynie pozniej po "kręceniu" kilka razy odpalił ale pożniej juz nie chciał i przy jezdzie na gazie ( na gazie pali pięknielecz jak ciepły ) po przełączeniu na benzyne tak jakby nie dostawał paliwa ? Pompka ok , paliwo podaje .Odłanaczałem akumulator na 30min po tym odpalił na benzynie i jak jezdziłem na benzynie to i odpalał na benzynie bez problemu natomiast tylko po przełączeniu na gaz na chwilke i spowrotem na benzyne już nie chodzi na beznynie . Czy to może być coś z monowtryskiem ? Autko Golf 3 1.8 benzyna +gaz jednopunktowy wtrysk . Jeśli ktoś wie lub miał taki problem i go rozwiazał to dzieki z góry za odpowiedz :)

może ci się rozjechały ustawienia gazu i emulacja się zmieniła, jeśli masz program do swojego komputera gazu to wejdź w ustawienia i sprawdź jeśli nie masz musisz do gazowników jechać ;)
a dzieje się tak dlatego że przy jeździe na lpg komputer dostaje złe informacje na temat podawanego paliwa i jakgo kilka razy odpalisz na benzynie i zgasisz na gazie to zostaje silnik zalany benzyną i dla tego nie odpala pomaga rozłączenie akumulatora na 5 min ale to tylko tak na wszelki wypadek trzeba coś z tym zrobić bo mrozy idą;)
PabloSBT
Members

Postprzez binek » 29 paź 2011, o 16:50

Dzieki "Pablo" może i to ale czemu jak na benzynie jeździłem i odpalałem to ok a jak na moment przełączyłem na gaz i spowrotem na benzyne to juz na benzynie niechodził ? Moze coś z sterownikami , kompem ?

[ Dodano: 2011-10-29, 16:51 ]
Aha i teraz po rozłaczeniu akumulatora to nadal nie odpala na benzynie :(
binek
Berbeć

Postprzez PabloSBT » 29 paź 2011, o 17:47

binek napisał(a):Dzieki "Pablo" może i to ale czemu jak na benzynie jeździłem i odpalałem to ok a jak na moment przełączyłem na gaz i spowrotem na benzyne to juz na benzynie niechodził ? Moze coś z sterownikami , kompem ?

[ Dodano: 2011-10-29, 16:51 ]
Aha i teraz po rozłaczeniu akumulatora to nadal nie odpala na benzynie :(

odłącz jeszcze raz na 5 min jak nie odpali na benzynie to sprawdź bezpiecznik od pompy paliwowej powinien mieć nr 18, jak przekręcisz klucz to słychać coś czy nic ??
PabloSBT
Members

Postprzez binek » 29 paź 2011, o 18:10

pompka chodzi , daje paliwo patrzyłem a akumulator odłanczałem teraz na 12 godzin spróbóje, ale myśle ze to nic nie da :( ostatnio po pół godzinie odpalił na benzynie jak juz opali na benzynie to pali na niej nawet po kilku dnich bez problemu jedyny problem to po przełączeniu na gaz i spowrotem na benzyne i znów nie chodzi na benzynie to mnie martwi :(
binek
Berbeć

Postprzez PabloSBT » 29 paź 2011, o 21:56

binek napisał(a):pompka chodzi , daje paliwo patrzyłem a akumulator odłanczałem teraz na 12 godzin spróbóje, ale myśle ze to nic nie da :( ostatnio po pół godzinie odpalił na benzynie jak juz opali na benzynie to pali na niej nawet po kilku dnich bez problemu jedyny problem to po przełączeniu na gaz i spowrotem na benzyne i znów nie chodzi na benzynie to mnie martwi :(

to już nie wiem trzeba by się podłączyć pod komputer i sprawdzić błędy, a jak zanim zgasisz samochód przełączysz na chwile na benzyne i na niej zgasisz to też nie chce zapalić ??
PabloSBT
Members

Postprzez binek » 31 paź 2011, o 21:28

Jak na benzynie chodzi i zgasze na niej to odpali bez problemu nastepnym razem nawet po kilku dniach. Natomiast jak przełacze na gaz i tak zgasze to juz nie pali na benzynie . Chyba został jedynie komp tylko jechac do "gazownika " czy do zwykłego warszatu z kompem?
binek
Berbeć

Postprzez PabloSBT » 31 paź 2011, o 21:52

binek napisał(a):Jak na benzynie chodzi i zgasze na niej to odpali bez problemu nastepnym razem nawet po kilku dniach. Natomiast jak przełacze na gaz i tak zgasze to juz nie pali na benzynie . Chyba został jedynie komp tylko jechac do "gazownika " czy do zwykłego warszatu z kompem?

to już zależy od ciebie ja bym na twoim miejscu pojechał do gazownika jakiegoś kumatego bo przecież przez lpg ci się benzyna chrzani może gdzieś jest jakieś zwarcie albo coś:( dobry gazownik powinien rozwiązać problem
PabloSBT
Members

Postprzez binek » 4 lis 2011, o 16:26

Witam dziś byłem u "gazownika" i może to śmoieszne ale kostka była zasniedziała co załącza i rozłąncza paliwo po jej wymianie wszytsko ok :-D ta kostka ma numer NVF4-2C-Z30a ( NO:40A/14VDC , NC:30A/14VDC , DC12V ) bynajmniej to u mnie poszło ;) koszt nie duży bo z wymiana tej kostki , filtra gazu i regulacji 100 zł wiec mysle ze ok ;) Pozdrawiam i myślę że może kiedyś komuś ten post pomoże :)
binek
Berbeć

- - - konserwacja węzła bydgoszcz

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)