Nie odpala na benzynie.

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Nie odpala na benzynie.

Postprzez JAFAS » 28 sie 2013, o 00:10

Witam.
Mam taki problem iż mój golf mk3 odpala jedynie na gazie... :-x Nie można go odpalić na benzynie. Gdzie tkwił by najprawdopodobniej problem ? ;) Pozdrawiam :-)
Niżej nie mogę, bo urwę podłogę ! 8-)
JAFAS
Czytacz

Rocznik: 1995
Silnik: 1.8GT Special Edition
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Nie odpala na benzynie.

Postprzez Nati712 » 28 sie 2013, o 09:05

Jesli odpalasz go na bezynie i on zdycha a po dodaniu gazu przelaczasz go na gaz i chodzi to taki przypadek mialam juz 2 razy, jeden mechanik kazal mi wymieniac monowtrysk bo podobno sie zapiekł, drugi kazal wymienic filtr a suma sumarum jak wymienilam cewke znow ciagna z bezyny lecz nie dlugo szukalam przyczyn wszedzie az zdechl mi rozrusznik i przy wymianie przez przypadek jak sie grzebalo pod maska zauwazylismy ze przewody paliwowe sa do wymiany gdzies tam dostawalo sie powietrze gdzies tam bezyna nie dochodzila, z tym Pb/LPG to ciagle cos jest nie tak albo z bezyny nie ciagnie albo gaz, tak zle i tak nie dobrze bo na bezyne za drogo jezdzic a z kolei jak braknie gazu to sie nie martwisz ze staniesz bo wystarzy dolac i dojechac a gazu w bance nie doniesiesz :D musza dzialac obie mozliwosci
Nati712
Badacz tematu

Postprzez łukasz1983 » 28 sie 2013, o 14:42

JAFAS, Po pierwsze sprawdź bezpiecznik pompy paliwa (5 od prawej).Jak jest dobry to sprawdź czy słychać po przekręceniu na zapłon przekaźnik(1 od prawej dolny rząd).A jak i to jest ok to ściągnij wężyk przy wtrysku zatkaj go palcem,a ktoś niech zakręci.Jak ciśnienie będzie ok to powinieneś czuć jak benzyna wypycha palec,jak nic nie poczujesz to pompa paliwa padła.
łukasz1983
Members

Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG

Postprzez JAFAS » 29 sie 2013, o 00:12

Przekaźnik słychać, pompa paliwa działa i pompuje paliwo, ale tylko jak podłącze ją na krótko bo jak podłącze normalnie to jest 9v a pompka działa od 12v, ale tak i tak nie odpala.
Niżej nie mogę, bo urwę podłogę ! 8-)
JAFAS
Czytacz

Rocznik: 1995
Silnik: 1.8GT Special Edition
Paliwo: PB

Postprzez łukasz1983 » 29 sie 2013, o 14:52

JAFAS, Jak masz 9 v na pompie to coś nie tak z elektryką.Podmień na próbę przekaźniki pompy paliwa i posprawdzaj kable od skrzynki do pompy
łukasz1983
Members

Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)