nie odpala

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

nie odpala

Postprzez piotru » 23 paź 2011, o 13:18

Witam wszystkich.
Problem jest nastepujacy nie dawno nabylem golfa 3 93r gt 1,8 ben gaz.poniwaz slizgow na siedzeniach nie bylo i fotele gonily wzialem sie za wymiane po wymianie tych slizgow wszystko bylo ok siedzenia nie gonily nic tylko palic bryke i jechac. Przekrecam kluczyk i nic.Praktycznie wszystko spr a mianowicie
kontrolki na desce sie swieca
rozrusznik kreci
pompa sie zalancza
iskry na świecach brak wiec sprawdzilem iskre na wyjsciu z cewki rowniez brak wiec pomyslem ze cewka padla podjechalem do brata wymontowalem cewke od nie go i zalozylem do siebie i co i nic dalej nie pali wiec spr. czy do cewki dochodzi napiecie dochodzi i do czujnika halla rowniez napięcie dochodzi.
Co jeszcze moze byc pomozcie dzieki
piotru
Berbeć

nie odpala

Postprzez trojeczkaGT » 23 paź 2011, o 13:36

nie masz zamontowanej "antykradziejki" ?

[ Dodano: 2011-10-23, 13:41 ]
ja znowu mialem kabel oderwany od kostki co do monowtrysku jest podlaczona i nie mogl odpalic ale nie bylo to zwiazane z brakiem iskry ;/
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez piotru » 23 paź 2011, o 14:37

w skrzynce bezpiecznikowej jest tam takie czarne małe pudełko z jednym wejściem i dwoma wyjściami jedno z nich to zasilanie do diody czerwonej pod panelem nawiewu ale to raczej nie działa nigdy nie swiecilo
piotru
Berbeć

Postprzez trojeczkaGT » 23 paź 2011, o 14:40

chodzi mi o kostke wtyczke przy silniku :) nad silniczkiem krokowym
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)