Nie odpala za pierwszym razem..

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Konradziq » 27 lip 2013, o 08:05

Co mam zrobić żeby mój samochód odpalił za 1 razem jak jest zimny? Jak jest Ciepły odpala za pierwszym razem.. Wymieniłem już : Pomkpkę i Filtr Paliwa i nie wiem co może być nie tak :/ Jak mówiłem jest zimno odpala dopiero za 4-5 razem Za 4 razem już coś łapie ale gaśnie nagle, nie wiem co zrobić, ma ktoś jakiś pomysł?
Dodam jeszcze że jak odpali to na benzynie szarpie jak by nie było paliwa a jak przełączy na Gaz to chodzi pięknie.
Konradziq
Berbeć

Postprzez prezesik » 28 lip 2013, o 08:27

Wg mnie do wymiany czujnik temperatury znajdujący się pod aparatem zapłonowym. Zdejmij z niego wtyczkę i potem spróbuj uruchomić zimny silnik. Jak silnik będzie miał obroty ok. 1100/min to znaczy, że czujnik do wymiany.

W pierwszej kolejności zrób reset ECU. Zdejmij klemę na 15 minut, potem załóż i uruchom zimny silnik i niech sobie tak chodzi aż do włączenia wentylatora, oczywiście nie możesz tykać pedału gazu.
prezesik
Members

Postprzez k-m-r1 » 1 sie 2013, o 00:04

pewnie kąt wtrysku ustawiony na LPG dlatego tak pyrka

oczywiscie do sprawdzenia swiece przewody HV kopułka palec ....
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez pablomed » 1 sie 2013, o 16:37

k-m-r1 napisał(a):kąt wtrysku
powiedzmy kąt wyprzedzenia zapłonu. Ale na takie wnioski za wcześnie, autor tematu nawet nie napisał jaki ma silnik i nie wiadomo czy w ogóle w nim można regulować kąt wyprzedzenia zapłonu.
pablomed
Members

- - - https://www.extrakotlygazowe.pl/lubelskie/

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)