nie pali na benzynie, na gazie pali

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez pawlak0908 » 20 lis 2012, o 17:45

pietrasiak2 napisał(a):Jaką intalkę LPG masz? :-)
LECHO.
No bo teraz już się zmienił problem bo nie odpala w ogóle... Wcześniej odpalał na gazie ale sam sie przełączał na gaz w czasie kręcenia rozrusznikiem a normalnie powinien się włączyć jak dam ponad 2 ty obrotów.
pawlak0908
Berbeć

Postprzez pietrasiak2 » 20 lis 2012, o 17:55

pawlak0908 napisał(a):No bo teraz już się zmienił problem bo nie odpala w ogóle... Wcześniej odpalał na gazie ale sam sie przełączał na gaz w czasie kręcenia rozrusznikiem a normalnie powinien się włączyć jak dam ponad 2 ty obrotów.

Spokojnie albo ja źle czytam albo ty coś źle tłumaczysz z tym odpalaniem raz piszesz że z gazu odpalasz raz że się nie da.Przekaźnik dobrze włożyłeś
Co się teraz dzieje włączasz zapłon ,pompa ma pracować ok 2-3 sek i powinien palić z benzyny , pracuje ta pompa ? :-)
Jak to jest tak zrób reseta i próbuj odpalić :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez pawlak0908 » 20 lis 2012, o 18:00

No bo wczoraj odpałał na gazie i dzisiaj jeszcze też odpalał, tylko jak odpalał na gazie to tak ja już pisałem przełącznik gazu włączał sie w czasie krecenia rozrusznikiem. A jak już wyciagnałem ten przekaznik i wpiałem to odpalil mi na benzynie i jeździł normalnie na benzynie i na gazie. Wróciłem nim, zgasiłem go i już teraz nie chce odpalić na gazie i na benzynie. Pompa normalnie chodzi i benzyna dochodzi do silnika bo sprawdzałem to.
pawlak0908
Berbeć

Postprzez pietrasiak2 » 20 lis 2012, o 18:10

Zdejmij wtyczkę z czujnika cieczy zrób reseta i zobacz ,co się będzie działo,ale moim zdaniem masz wpięty gdzieś przekaźnik który wyłącza pompę skoro jak kręcisz przerzuca na gaz ,w trakcie kręcenia powinna pompa pracować,sprawdzałeś połączenia instalki LPG może przekaźnik sterowania silnikiem padł i rozłącza pompę w tym kierunku sprawdzaj :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez pawlak0908 » 27 lis 2012, o 13:35

bawiłem się z tym problemem pewien czas aż w końcu podpiąłem pod niego kompa i wyskakiwało mi za każdym razem: "czujnik halla brak sygnału" no więc stwierdziłem ze pewnie czujnik nie działa jak powinien. Dostałem się do niego i sprawdziłem ten czujnik podlaczajac pod niego prostownik i pod + i 0 miernik poruszałem tą osią w aparacie i okazało się ze miernik pokazywał napięcie, czyli czujnik jest dobry.
Czy jak podpinam kompa to ten blad czujnika halla bedzie mi zawsze wyskakiwał na przekreconym kluczyku czy jak odpale to wtedy nie bedzie wyskakiwał?
pawlak0908
Berbeć

Postprzez mateusz_918 » 27 lis 2012, o 18:46

to ze pokazywał napięcie nie znaczy dobry uzwojenie moze byc ok wiec prąd też bedzie

jak kręcisz aparatem to powinno ci szybko skakać napięcie poszukaj jakie są wartości bo teraz niepamiętam
mateusz_918
Gaduła

Rocznik: 96
Silnik: 1.9 AFN
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez pawlak0908 » 27 lis 2012, o 19:08

Chyba jednak był dobry no zakupiłem dzisiaj nowy czujnik halla i do tego sobie kupiłem nowa kopułke i założyłem to i niestety dalej nie odpala
pawlak0908
Berbeć

Postprzez Pawełgolfgreen » 27 lis 2012, o 20:59

kolego ja miałem podczas czyszczenia przepustnicy, skłądam wszystko elegancko,odpalam na benzynie kręcę i nic, brak reakcji, bo małym zdiagnozowaniu jeden przewód od silnika krokowego na przepustnicy był oberwany.
Jestem bokiem prędkości
Pawełgolfgreen
Badacz tematu

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)