Nie pracuje na benzynie 1.4 ABD

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez adamooldzz » 5 sty 2012, o 21:21

Tak jak tytule tematu mam problem ze swoim Golfem 1.4 ABD 1994r benzyna+gaz, a wiec problem tkwi w tym że wczoraj rano jak to zawsze po nocy odpaliłem go na benzynie pochodził pochodził i nagle coś kulawo zaczoł pracować (na benzynie) aż zgasł odpaliłem go ponownie trzymając delikatnie na obrotach, myśląc ze prawdopodobnie jest już mało paliwa, wieczorem wracając ze sql przełączyłem go na światłach na benzynę i szok nie chciał się wkręcać na obroty nie miał siły itp więc zalałem benzyny za 50 zł i dalej to samo :kwasny: jako że ojciec miał kiedyś podobny problem w swoim vagu (passat B3 1.8) polecił mi zresetowanie komputera co niby pomogło ale na krótką metę bo dziś rano niby wszystko ok rano ładnie pięknie ale jak mi się skończył dziś gaz i przełączyłem na benzynke to znowu nie miał siły ciągnąc itp lecz po ponowym zresteowaniu komputera znowu jest ok na pewien okres czasu :kwasny: proszę o pomoc ponieważ nie mam pojęcia co może memu golifikowi dolegać ojciec twierdzi ze może się silniczek krokowy psuć... a tak na marginesie ile powinien palić dobrze wyregulowany golf 1.4 na gazie I generacji? :mrgreen:
adamooldzz
Berbeć

Postprzez prezesik » 5 sty 2012, o 22:19

Spalanie LPG na I-gen przy standardowych oponach to ok. 8-8,5l.
Jezeli chodzi o problemy na benzynie to wg mnie zapchany filtr paliwa lub konczaca sie pompka paliwa.
prezesik
Members

Postprzez adamooldzz » 5 sty 2012, o 22:26

Dodam że problem pojawił się tak nagle :-/
adamooldzz
Berbeć

Postprzez mariusz325 » 5 sty 2012, o 22:34

prezesik25, ja obstawiam na filtr paliwa. ;-)
mariusz325
Gaduła

Rocznik: 1996
Silnik: 1900
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Jogi83 » 6 sty 2012, o 07:53

Filtr paliwa, przewody paliwowe, czujnik temperatury, sonda lambda.
Możliwości jest sporo.
rozbierz wtrysk i wyczyść aż do przepustnicy.
sprawdź grubą gumę pod przepustnicą, może być wypalona i zaciąga powietrze z benzyną.
VW Golf III
Rok- 01.1993
Silnik- 1.6 ABU (b+g)
Model- 5-drzwiowy
Jogi83
Czytacz

Postprzez adamooldzz » 11 sty 2012, o 18:01

No i w niedziele wróciłem do Polski i sprawdziłem czujnik i brzydko mówiąc pupa odłączam czujnik i dalej to samo .... :kwasny: dziś wymieniłem filtr paliwa i kupa dalej to samo ;/ kable podmieniałem od kolegi i tak samo ;/ a że tak zapytam jakbym kupił interfejs i podłączył to nie wykazało by mi na komputerze co nie tak z Gulfem?
adamooldzz
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)