Nierówna praca na wolnych obrotach

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Colleague » 4 mar 2011, o 19:07

Witam
Od niedawna posiadam golfa 3 jednak od samego początku mam z nim problemy a mianowicie golf nierówno pracuje na wolnych obrotach (dziwnie szarpie) oraz do 2tys/obr nie ma mocy i często strzela w dolot. Na benzynie jest tak samo silnik do 2tys/obr w ogóle nie ma mocy.
Wymieniłem już świece, przewody WN, aparat zapłonowy, cewkę, silniczek krokowy, przepływomierz, parownik, filtr LPG, i nic ciągle to samo co może być przyczyną gdyż takie dalsze wymienianie zrujnuje mnie finansowo może ktoś miał podobny przypadek ?
Colleague
Berbeć

Re: Nierówna praca na wolnych obrotach

Postprzez PabloSBT » 4 mar 2011, o 20:59

Colleague napisał(a):Witam
Od niedawna posiadam golfa 3 jednak od samego początku mam z nim problemy a mianowicie golf nierówno pracuje na wolnych obrotach (dziwnie szarpie) oraz do 2tys/obr nie ma mocy i często strzela w dolot. Na benzynie jest tak samo silnik do 2tys/obr w ogóle nie ma mocy.
Wymieniłem już świece, przewody WN, aparat zapłonowy, cewkę, silniczek krokowy, przepływomierz, parownik, filtr LPG, i nic ciągle to samo co może być przyczyną gdyż takie dalsze wymienianie zrujnuje mnie finansowo może ktoś miał podobny przypadek ?

ustawiany był zapłon ?? u mnie tak było jak zapłon miałem źle ustawiony i strzelał a do tego był mułowaty. A palec wymieniałeś ? bo jego nie wymieniłeś
PabloSBT
Members

Postprzez Colleague » 6 mar 2011, o 22:10

Tak palec wymieniłem razem z aparatem a zapłon był ustawiany przez mechanika gdyż ja nie wiedziałem gdzie są znaki. Gaz jest 2 generacji jednak najzwyklejszy ze zwykłych a więc potrzebuje tylko zapłonu więc to na pewno jego wina jednak ja już nie wiem co może powodować takie objawy.
Colleague
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)