Witam. mam golfika 1.6 pb z sekwencyjną instalacja gazową Elpigazu. mam taki proble. silnik na benzynie chodzi ok ale po przełaczeniu sie na lpg ma strasznie nierówne obroty. skacza w skali od 200 do 1000 obrotow na minute. kiedyś tego nie miałem. temp przełaczania sie na lpg to 45 stopni reduktora ( w środku na liczniku to okolice 70 stopni) . jak auto rozgrzeje sie do 90 stopni to wszystko sie stabilizuje i jest super. cyka jak szwajcarski zegarek. tylko ten problem występuje przy nagrzewaniu sie silnika w tych granicach temperatur.. aha i tylko na obrotach jałowych. bo jęździć mozna bez kłopotu. moim zdanie zaczęło sie to po tym zeby obniżyć temp pzełaczania sie na gaz w lato z tego wzgleduna to że kawałek trzeba przejechać aautkiem zeby sie przełaczyl. ale wróciłem do autawień w których było ok ale nie jest. (gazownik przestawiał mi tą tem 3 dni. tyle miał moje auto co ta operacja zajmuje 2 minuty i to on cos powalił). kolejny objaw jest taki że ostatnio zauważyłem że od 3 biegu pow 4 tyś obratów auto praktycznie nie ciągnie. takjakby zaczynało sie trześć. na 4 biegu to już jest przed 4 tyś obrotów. autko naprawde jeździło super zero problemów było i zawsze byłem pewny że dojade i spokojnie wyprzedze a tu ostatnio niepewność. jeśli może ktoś pomóc to bede wdzięczny. mam dość jeżdzenia po gazownikach. ( jeśli to komuś pomoze jeden gazol powiedział mi że nie da ustawić tej instalacji bo jak trzyma go na 2,5 tyś obrotów to na kompie skacze mu od 2300 do 2800).
wyniemione kable swiece kopułka palec, sonda, wszystkie filtry od tego gazu i listwa wtryskowa.
z góry dzieki i pozdrawiam