Witam! Mam taki problem otóż mam golfika3 1,4 z 92r z lpg i nierówno mi pracuje na benzynie jak i na gazie. I gdy przełącze na benzyne to po przejechaniu kilku kilometrów gdy wciskam gaz to najpierw go "zmuli" tak jakbym odłączył zapłon i dopiero po tym wchodzi na obroty. Dzieje sie tak nie zawsze niekiedy po przejechaniu ok 30 km na benzynie silnik zaczyna w miarę równo pracować również na lpg ale nie na długo i znów zaczyna wariować. Co może być tego powodem? Bardzo proszę o pomoc doświadczonych posiadaczy i z góry dziękuję. Aha i ostatnio jakby trochę wiecej pali bo kiedys robilem na pełnej butli 300-350km a teraz tak 250 i muszę na stację.
no to przepustnica zabrudzona raczej odpada ale wyczyścić nie przeszkadza oraz jak popatrzysz na nią to obadaj uszczelkę podstawy wtrysku i czy obudowa nie jest uszkodzona
a kumpel ma tak samo ale w 1,8 i winą okazał się silniczek krokowy
jesli wyczyszczenie przepustnicy nie pomoże to podjedź na kompa co by go sprawdził czy nie ma uszkodzony jakiś element
aha i jeszcze jedną rzecz zauważylem, ze czasem jak jest na benzynie to na wolnych obrotach jest taka sinusoida caly czas sie rytmicznie obroty podnoszą i spadają moze to będzie jakaś wskazówka dla wtajemniczonych bo mnie to juz zaczyna szczerze mowiac wku...