niewyłancza zasilania benzyną

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez PaNdA » 14 gru 2009, o 17:41

hej mam pytanko ostatnio dałem do mechaniorów mojego golfa bo spaliła mi sie cewka i czujnik halla, oni wszystko fajnie zrobili ustawili mieszanke wymienili co trzeba obroty poprostu ksiązowe nic niefaluje tylko zauważyłem że po przełączeniu na gaz tak jakby sie nic niedziało tz niema tej "dziury w obrotach" :zdziwko: ani szarpnięcia takjakby całyczas chodził na bp a po przełączaniu gazu palił i to i to :shock: :shock: prosze o jakąś rade pozdrawiam
PaNdA
Czytacz

Postprzez Ryjek » 14 gru 2009, o 17:45

ja tak mialem ale u mnie to wina starego przewodu paliwowego. jezdzilem na gazie a ubywalo to i to. moze posprawdzaj czy mechanicy wszystko poprawnie podlaczyli?

wlasnie mi gazownik powiedzial dobra rade jak sprawdzic czy sie jezdzi na obu mieszankach zapal se auto przelacz na gaz i od reduktora gazu odlacz kabelek z + jezeli zdechnie szybko to paliwo nie dostaje sie do silnika jezeli go zmuli albo cos to znaczy ze nie odcina dostaw benzyny
Ostatnio edytowano 14 gru 2009, o 20:46 przez Ryjek, łącznie edytowano 1 raz
Ryjek
Badacz tematu

Postprzez marcinkoz2910 » 14 gru 2009, o 17:54

zobacz czy jak przełączysz na LPG to układ odcina Ci też pompę paliwa

bo 80% aut ma tak że układ LPG odłącz tylko wtrysk a pompa pracuje na okrągło
marcinkoz2910
Members

Postprzez pablomed » 15 gru 2009, o 10:44

PaNdA, albo nie przełącza na LPG wcale to się szybko zorientujesz po ubytku beny , albo bardzo dobrze ustawili ci czas nakładania sie obu paliw przy przełączaniu (jesli jest taka mozliwość w twojej instalacji) to wówczas nalezy im sie tylko pochwała
pablomed
Members

Postprzez marcin13110 » 23 gru 2009, o 19:13

pompa pracuje cały czas tylko wtrysk sie odłacza , sprawdz na przekazniku masz tam dwa plusy i dwie masy jedno to benzyna a drugie gaz , odłacz jedna mase a potem druga i zobaczysz co bedzie sie działo ,
marcin13110
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)