nowa instalacja i nowy zbiornik.co z dokumentami?

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez nickonn » 30 paź 2010, o 21:31

Witam
mam takie małe zapytanko. Chcę kupić nową instalacje lub używaną i do tego butle. Wszystko będzie zakładane u kolegi, który wie co i jak zrobić ale...co potrzebuje tj jakie dokumenty żeby mi wbili gaz w dowód? Nowa instalacja z butlą kosztuje koło 2tys a ja chciałbym zrobić to mniejszym kosztem.
Butla będzie nowa ze sklepu czyli homologacja będzie. Na nową instalację kupioną np na allegro też będzie jakiś papier. Co jeszcze potrzebuje? Musi być jakieś zaświadczenie o montażu?Jeśli tak to czy montaż musi odbyć się w warsztacie trudniącym się instalacjami LPG czy może zrobić to po prostu ktoś kto się na tym zna, a mnie w WK uznają tylko dowody zakupu i homologację na butlę?
Jesli to nie ten dzial to z gory przepraszam i prosze o przeniesienie
nickonn
Czytacz

Postprzez mani51 » 30 paź 2010, o 21:43

jeśli to do tego silnika co w opisie masz to nie wiem czy się da :mrgreen:

nickonn napisał(a):czy montaż musi odbyć się w warsztacie trudniącym się instalacjami LPG

nie musi (nieoficjalnie :roll: ) ale i tak musisz mieć świstek że taki właśnie zakład Ci to montował a za sam świstek i tak pewnie zaśpiewają tyle ile wzieli by za założenie. Wiele nie zaoszczędzisz jeśli nie masz znajomości w takim zakładzie ale skoro Twierdzisz, że Twój znajomy wie jak założyć gaz to takie rzeczy też powienien wiedzieć :-|
mani51
Members

Postprzez pablomed » 31 paź 2010, o 18:20

nickonn, przygotuj się zawczasu pojeździj po gazownikach w okolicy i popytaj, powinno się udać za 3 stówki zdobyć papier.
Również popytaj po stacjach diagnostycznych, jest duża szansa że na podstawie samego certyfikatu od butli to załatwisz, bo to teraz najważniejszy dla nich dokument z którego dane muszą wpisać w komputer , i może to wyjść taniej.
pablomed
Members

Postprzez nickonn » 1 lis 2010, o 15:33

dziękować za pomoc! :)
nickonn
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)