O co kaman

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez PabloSBT » 12 lut 2011, o 21:38

sekwencja jest montowana w samochodach z wielopunktowym wtryskiem paliwa kolega luki ma jedno punktowy wtrysk paliwa więc ma instalacje 2giej generacji a nie sekwencje :)
PabloSBT
Members

Postprzez TRD » 13 lut 2011, o 10:22

wywal ten stożek bo będziesz się bujał z regulacją gazu co miesiąc, on i tak nic nie daje poza wyglądem jeśli Ci się akurat to podoba
'94 Golf SAVOY 1.8 ABS
TRD
Czytacz

Postprzez K@mil » 13 lut 2011, o 16:27

cichy napisał(a):na jakiej podstawie stwierdziles ze kolega ma sekwencje drugiej generacji?

po tym ze ma silnik na jednopunkcie i po opisie działania instalacji

PabloSBT napisał(a):paliwa więc ma instalacje 2giej generacji a nie sekwencje

dużo gazowników mówi wlasnie na ta sekwencja 2generacji ale ok zeby bylo poprawnie Instalacja 2 generacji
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez cichy » 13 lut 2011, o 17:29

K@mil napisał(a):na jakiej podstawie stwierdziles ze kolega ma sekwencje drugiej generacji?

po tym ze ma silnik na jednopunkcie i po opisie działania instalacji

pogrążasz się coraz bardziej.

sekwencja, a tym bardziej druga jej generacja to po jednym wtryskiwaczu na każdy cylinder i w przypadku pierwszego typu w fazie lotnej a w przypadku drugiego typu w fazie ciekłej.

Stwierdziłeś że kolega ma sekwencje drugiej generacji czyli bardzo rzadki i kompletnie nieudany system wtrysku gazu w fazie ciekłej. W takim wypadku kolega musi podjechać do gazowników a oni zrobią korektę programu i po problemie.

Kolega Luki na całe szczęście ma instalacje podciśnieniową a nie sekwencyjną (tym bardziej drugiej generacji) i w zależności czy ma podciśnieniową pierwszej generacji czy drugiej uzależnione jest dalsze właściwe postępowanie w sprawie stożka.

K@mil, nie wprowadzaj ludzi w błąd
cichy
Czytacz

Postprzez pablomed » 14 lut 2011, o 01:25

K@mil może przejęzyczył się i miał na myśli instalację II generacji,
a dla sekwencyjnego wtrysku LPG w fazie ciekłej proponuję trzymać się nazwy instalacja LPG V-tej generacji a nie sekwencja II-generacji, nie będzie nieporozumień
pablomed
Members

Postprzez K@mil » 14 lut 2011, o 13:10

Ja tylko tak slyszałem, nie jestem gazownikiem zeby wiedzieć wszystko (nawet oni nie wiedzą czasem wszystkiego) a tych instalacji jest tyle ze nie trzeba wiedziec wszystkiego, mi do zycia wystarcza podstawowe informacje tak jak ta ze napewno to instalacja 2gen... Dobrze ze sa ludzie którzy wiedzą wiecej i potrafią wytłumaczyć ja to cenie ... pzdr.
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)