OBROTY WARIUJĄ, CZASEM ZGAŚNIE - POMOCY!

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Kenny » 24 kwi 2011, o 10:53

Witam, zakupiłem golfa 3 kilka dni temu, i mam problem, a mianowicie. Obroty wariuja, i czasem sa 1000 a czasem 800 (ale to nie przeszkadzaloby mi gdyby...) no wlasnie, gdyby nie to, ze czasem zgaśnie mi gdy wcisne sprzeglo ;/. Silnik to 2.0 GTI 115koni, gaz i benzyna. I wlasnie obroty wariuja i na gazie i na benzynie, czy na benzynie zgasnie to nie wiem, bo nie jezdze. Prosilbym, aby powiedziec co pierwsze wymienic, sprawdzic. Z gory dziekuje

Edit: mam jeszcze jedne pytanie, posiadam instalacje gazowa BRC (model nie znam, musialbym zobaczyc) i na przelaczniku sa 4 kropki, ktore pokazuja ilosc paliwa. U mnie jakos nic, a nic... Zatankowalem gazu za 60zl i jedna kropka mruga. dodam, ze kolega ma identyczny przelacznik i normalnie mu pokazuje. A zbiornik mam 40l
Kenny
Berbeć

Postprzez pablomed » 24 kwi 2011, o 11:58

Kolego za mało danych żeby ci pomóc:
Podaj typ silnika lub jegp fotki (oznaczenie literowe np 2E, AGG, ADY)
Podaj typ instalacji gazowej (I. II-a generacja, sekwencja? ) fotki jeśli nie wiesz
Bardzo ważna jest informacja dokładna jak auto chodzi na benzynie - dlatego pojeździj i napisz

I wazna sprawa, po takim zakupie musisz jeszcze odżałować ze 3 stóweczki na dobre świece kable zapłonowe, kontrolę ustawienia rozrządu i zapłonu. Bez pewności co do sprawnosci tych rzeczy ciężko ruszyć z dalszą diagnozą
pablomed
Members

Postprzez RAQnio_V » 24 kwi 2011, o 13:28

Tak jak piszę pablomed, ciężko coś wywnioskować z tak małej ilości informacji. Zacznij od tych świec, kabli i przejedź się na ustawienie instalacji i zapłonu. Czasami takie objawy pojawiają się jak jest uszkodzony przepływomierz więc warto by było go sprawdzić. Powodzenia.
Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom :D
RAQnio_V
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)