Od czego są wystrzały gazu?

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez RangerDN » 21 kwi 2009, o 21:07

Witam
Mam pytanie od czego są wystrzały gazu?? ostatnio mam ich strasznie dużo i jeden przepływomierz mi już rozwaliło mam nastepny i niechce by też poległ:(:( w Dodatku autko chodzi mi na benzynie jak chce:/ jezdziłem ponad miesiac tylko na gazie bo przepływomierza niemiałem. a teraz da sie jezdzic na bezynie ale jak mu dodaje gazu to czesto go muli a potem dopiero łapie:( jak ktos wie jak mi pomóc to prosze pisca
Pozdrawiam
RangerDN
Czytacz

Postprzez SYLWEEQ79 » 21 kwi 2009, o 21:33

są dwie możliwości przewody zapłonowe i zaj....any parownik. taki problem miałem we fiacie palio z ty że zmieniłem parownik i po problemie. :-)
SYLWEEQ79
Members

Postprzez prezesik » 21 kwi 2009, o 21:34

strzały wywołują stare przewody WN. Radzę smienić kopułkę, palec, przewody WN i świece, chyba, że któryś z elementów masz nowy...
prezesik
Members

Postprzez pablomed » 22 kwi 2009, o 11:47

RangerDN, jak długo nie jeździłeś na benzynie to jest mozliwość że wtryskiwacze się zapaprały. Możesz próbować dodać coś do paliwa, np czarny STP lub coś podobnego i jeżdzić na benie, może w końcu ustapi. W gti żonki skończyło się na wymianie całej listwy wtryskiwaczy, za cenę umiarkowaną, 100 zeta z Allegro. Można je czyścić na myjce ultradźwiękowej ale nie opłaca się, chyba żeby znaleźć gdzieś tani dostęp w jakimś laboratorium.

[ Dodano: 2009-04-22, 11:48 ]
a co do strzałów to jak kolega wyżej pisze, miałem strzały, musiałem prostować klapkę przepływki, ale dobre kable załatwiły problem i od kilku lat nie zdarzył się mi wystrzał.
pablomed
Members

Postprzez lysutki » 23 kwi 2009, o 08:46

kable od swiec i bedzie OK.
w nocy otworz maske, wlacz auto i dodawaj gazu, pewnie bedziesz widzial iskry latajace miedzy balami a silnikiem.
lysutki
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)