Odpalam- działa po czasie kopie i znow dobrze działa.

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Kamil901 » 3 sty 2012, o 22:35

Znając życie zaraz zostane zaatakowany przez władze porządkowe ale mój problem polega na wariujących obrotach. Niby wszystko tak samo jak na milionach postów na forum a jednak nie.

Problem:

Auto po odpaleniu czasami działa pięknie czasami raz co ok. 10 sekund się zatnie ale przeważnie wszystko w porządku przejeżdżam 4-6 km i zaczyna się kopanie rwanie ale nie gaśnięcie po pewnym czasie rwanie mija i autko jak gdyby nigdy nic jeździ cudownie. To dzieje się bez względu na rodzaj paliwa. ( czy gaz czy benzyna). Takie zachownie jest od ok. 30 stopni do 70.

Palec i kopułka wymieniano w marcu 2010r.
Świece czerwiec 2011r.
Przewody luty 2011r.
Cewka nie mam zielonego pojęcia.

Dodam że akumulator jest raczej w marnej kondycji ale go doładowuje, płyn z chłodnicy ucieka ale to przez króciec który już raz wymieniałem i znów to samo. Silnik ma 290tys. 1.8 AAM gaz 1 generacji.
Kamil901
Berbeć

Postprzez drlubicz » 4 sty 2012, o 16:04

duże prawdopodobieństwo ze to czujnik temperatury cieczy tylko on właściwie decyduje jak ma chodzić auto w zależności od temperatury tej podawanej na desce , gdy dostaje mylne dane to auto kuleje aż się nie nagrzeje bo potem to mu wszystko jedno, wymiana: banalnie prosta , zakup: zamiennik ok 15 zł złotych , oryginał w necie ok 40-50 złotych w serwisie grubo ponad 130 złotych
drlubicz
Czytacz

Postprzez Kamil901 » 11 sty 2012, o 17:52

Wydaje się logiczne. Też zacząłem podejrzewać czujnik ale chciałem wiecej pewności. Dziekuje
Kamil901
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)