Witam
Zakladam nowy temat bo chcialem was prosic o konkretne odpowiedzi - przewertowalem troche postow i tematow i nadal nie jestem pewien co i jak mam robic ...
a mam taki mały problemik:
mam instalacje LPG z czujnikiem temp, ktory nie pozwala sie przelaczyc na gaz po osiagnieciu odpowiedniej temperatury...
na poczatku przy odpalaniu (benzyna) zaplon od razu lapal ale jak dodawalem gazu to wchodzil na obroty bardzo szarpiac - nie bylo mocy i czuc bylo wlasnie te szarpanie...ani dynamicznie przyspieszyc ani jechac normalnie - musialem powoli jechac tak aby silnik osiagnal odp temp i przelaczyl sie na gaz ..... na gazie wszystko oki.... oprocz tego ze jak jade i bez wciskania sprzegla puszcze gaz to sa wystrzaly z ukl wydechowego...nie wiem co jest
teraz tak sie zrobilo ze mam problem z odpaleniem - musze dlugo krecic (nowy aku:) i moze minimalnie zalapie...ale to co ktores krecenie ...a przy tym musze uwazac zeby za duzo nie dodac w pedal gazu bo jak zrobie to to od razu gasnie - musze po woli i stopniowo dodawac (z wyczuciem) podczas krecenia... takie rzeczy mam tez na cieplym silniku....
ostatnio tak mialem ze jak juz odpalilem przejechalem kilka kilo i na skrzyzowaniu stojac na wolnych obrotach zgasl mi ... i poznej to samo z odpalaniem..
Przeczytalem wiele postow .... piszecie ze to silnik krokowy, pompa a moze swiece....
Prosze o podpowiedz co mam robic .... jezeli to silnik krokowy i do przeczyszczenia do powiedzcie gdzie go mam szukac...przewertowalem "Sam naprawiam" ale jakos nie moglem znalesc ...umknelo mi gdzies ....
Dzieki z gory za odpowiedzi !