Odpalanie na gazie - groźne?

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez k-m-r1 » 13 mar 2010, o 08:00

a ja dodam odpalanie na gazie jest szkodliwe dla akumulatora dłurzej krecimy i jest niedołądowany na krótkich odcinkach
mój sposób odpalam ruszam i gdy jade trzymam chwile przycisk i dopiero w tedy przełanczam na gaz auto troche zrolni nie mecze rozrusznika aku sie trzyma dobrze

myślałem nad zamontowaniem podgrzewania wody gdzies blisko parownika ale to chyba sensu nie ma

na początek radze odpiąc na 15 minut klemy z aku niech ECu skasuje błędzy potem spróbuj odpalic wlej bezyny tak by nad rezerą było
jak nie da rady to przy odpalaniu spróbuj przegazowac do odpalasz i dajesz gazu
bezyny nie ubywa? może masz cos nieszczelne albo syf wode w baku kto tam wie
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez sweetboy90 » 14 mar 2010, o 12:53

k-m-r1 napisał(a):a ja dodam odpalanie na gazie jest szkodliwe dla akumulatora dłurzej krecimy

ja odpalalem na gazie jak mi poszla pompa paliwa, nie wiem jak u kolegi ale m zapalal momentalnie, nie zauwazylem zeby dluzej krecil :-)
sweetboy90
Badacz tematu

Postprzez k-m-r1 » 15 mar 2010, o 23:23

mam instalacje bingo m
jak odpalam to trzymam przycisk tak jak awaryjnie sie odpala

jak usłysze zawót i kontlolki przestaną migac to w tedy odpalam i trawa to 3-6 sekund krecenia zanim zaskoczy

wg mnie gaz musi doleciec do cylindrów i stąd ten czas
próby dodania gazu nie dająnic :/
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)