Odpalanie silnika

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Odpalanie silnika

Postprzez szymek_bi » 2 cze 2010, o 23:55

Witam wszystkich.
Mam pytanie odnośnie odpalania mojego golfa.
Posiadam golfa z silnikiem 1.6 AFT 101 KM, w momencie przekręcenia kluczyka mruga mi stan licznika muszę czekać aż pokaże mi się wartość tego licznika i dopiero mogę odpalić auto bo w przeciwnym razie jak za wcześnie to zrobię to mi zaraz zgaśnie. Proszę o pomoc czy to normalne czy coś mam zwalone.
szymek_bi
Berbeć

Odpalanie silnika

Postprzez prezesik » 3 cze 2010, o 14:08

zawsze warto poczekać 3-4 sekundy po przekręceniu stacyjki, wtedy pompka paliwowa napompuje paliwa, stworzy ciśnienie we wtryskach.
prezesik
Members

Postprzez pablomed » 4 cze 2010, o 18:28

Powinien odpalić bez czekania. Mozesz sprawdzić ciśnienie w układzie wtryskowym, po 10 minutach od zgaszenia powinno spać najwyżej pół atmosfery, jeśli jest inaczej to masz nieszczelny regulator ciśnienia paliwa, wtryskiwacze, albo zawór zwrotny w pompie
pablomed
Members

Postprzez szymek_bi » 5 cze 2010, o 11:45

Cz możesz opisać w jaki sposób mogę sam sprawdzić to ciśnienie paliwa z góry dzięki.
szymek_bi
Berbeć

Postprzez pablomed » 6 cze 2010, o 00:13

szymek_bi, no niestety trzeba mieć manometr i podpiąć go pod przewód paliwowy albo listwę, nie wiem dokładnie jaka jest konstrukcja u ciebie, ja np mogę go podpiać pod wąż wtryskiwacza rozruchowego, zresztą nieistotne, mechanik będzie wiedział, bo przecież nie kupisz na jeden pomiar manometru. Musisz znaleźć warsztat w którym mają taki manometr.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)