olej silnikowy czy można... ??

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez gaceq » 31 lip 2009, o 18:28

Mam do was jeszcze pytanko nie będę zakładał nowego tematu

Otórz już 2razy miałem kłopot z ciśnieniem oleju raz zatrzymałem autko na lekkim wzniesieniu po 3 godzinach odpaliłem lecz ciśnienie nie mogło się unormować nawet zaczął mi dzwonić alarm z tym związany po chwili było ok.

Pare dni potem Znów odjeżdżałem spod domu i znów nie chciała zgasnąć po kilku przejechanych metrach znów alarm.Łącznie po ok 100metrach uspokoiła się i na razie mam spokój jednak to chyba nie było normalne zachowanie ? kontrolka powinna gasnąć po kilku sekundach po odpaleniu a tu nie dość że dłużej to jeszcze ten alarm.
Z czym to może być związane ? Poziom oleju mam ok Co prawda mam uszczelkę w silniku do wymiany bo troszkę się zapocił ale to chyba nie w tym problem ? Chyba że się mylę
gaceq
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 31 lip 2009, o 19:47

nie wiadomo, sygnalizacja cię ostrzega o czymś konkretnym. Najcześciej to po prostu uszkodzenie któregoś czujnika ciśnienia lub jego kabelka albo wsuwki, ale nie możesz tego zakładać. Jeśli wzrokowo nic nie znajdziesz to jedź mierzyć ciśnienie oleju.
pablomed
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)