foksik123 napisał(a):a jak sprawdzic ta uszczelke adams??
Słuchaj nie jestem jakimś fachowcem od gazu ale u mnie w 1,6 ABU KAT wtryskiwacz od LPG znajduje się pomiędzy wtryskiwaczem od benzyny a przepustnicą. Myślę że u Ciebie jest tak samo skoro to II gen LPG. Żeby skontrolować te uszczelki o których Ci wspominałem musiałbyś wykręcić szpilki na których trzyma się wtryskiwacz benzyny, wtryskiwacz gazu i przepustnica i oblukać uszczelki pomiędzy wtryskiwaczem LPG a benzynowym i przepustnicą. U mnie założyli gazowniki papierową uszczelkę pomiędzy wtryskiwaczem LPG a przepustnicą i po kilku latach ona pękła. Wyciąłem nową odręcznie i może efekt nie jest powalający, ale grunt że jest szczelnie. Gdybyś chciał to rozkręcać to od razu Ci mogę doradzić żebyś nie wypinał przewodów paliwa z wtryskiwaczy ani gazowego ani benzyny bo tylko roboty szkoda a są na tyle długie i podejście jest spoko że bez problemu wszystko odchylisz na bok. I druga najważniejsza chyba rada przy ściąganiu wtryskiwaczy uważaj żebyś sobie tych uszczelek (o których taki poemat Ci tu pisze) nie uszkodził.
Może to nie to ale sprawdzenie nic nie kosztuje a zabawa z tym sama przyjemność nie powinno Ci to zająć dłużej jak 20 minut. Powodzenia