Siema wszystkim, mam kilka drobnych problemów w swoim Golfie. Otóż samochód dostałem od siostry , jednak wymaga on trochę pracy między czasie znalazłem pare usterek mam nadzieje że pomożecie.
Samochód: Golf III GT 5D
Silnik 1.8 90KM BENZYNA + LPG
- Pierwsza sprawa to dziwny spadek napięcia, wchodzę do samochodu siadam wygodnie na fotelu wkładam kluczyk do stacyjki odpalam i słabo kręci tak jakby sie akumulator rozładował, więc jeszcze raz próbuje i to samo , trzymam dalej i samochód zaczyna coraz szybciej kręcić i w końcu odpala (chociaż nie zawsze, zaraz wam napisze o tym) jaka może być tego przyczyna? a dodam jeszcze że trasa się resuje i zegarek. Czy to wina akumulatora?
-Następna sprawa jest że samochód był nie odpalany przez 24H wsiadam odpalam i bajki przejadę jakiś krótki dystans gaszę samochód. Idę do sklepu za kilka minut wracam i nie chce odpalić dusze dusze i nie odpala. Odpali pod kablami albo z po pychu. Macie jakieś rady ?
-Kolejna sprawa to samochód chodzi na włączonych światłach, chodzi mi o to że odpalam auto, zapalam światła i fajnie jadę sobie gdzieś , kończę jazdę wyjmuje kluczyki ze stacyjki, a samochód dalej chodzi (czasem obroty dziwnie skaczą) dopiero jak wyłączę światła samochód gaśnie chyba że, pierw zgaszę światła a następnie wyjmę kluczyk to wtedy normalnie jest.
PS. Myślę że może coś z kablami od świec albo samych świec bo w pierwszym od lewej garze wypad czy urwał się kabel , teraz jest wsadzony na siłę i sie trzyma.
Proszę o spokojne wyjaśnienie jak ktoś sie zna i dokładne , nie jestem szpecem od samochodów nigdy nie byłem fanem motoryzacji więc dopiero ze swoim pierwszym samochodem poznaje wszystko Pozdro