Pasek klinowy

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Pasek klinowy

Postprzez adams » 8 wrz 2012, o 23:41

Drogie Koleżanki i Drodzy Koledzy, kto mi powie jaki (a konkretniej chodzi mi o długość) pasek klinowy jest przeznaczony do mojego VW 1.6 KAT ABU (75 KM) z 94 roku. Autko nie posiada klimatyzacji, na jednym pasku jest pompa wspomagania, alternator, napinacz?
Chciałem kupić w sklepie motoryzacyjnym ale sprzedawca powiedział, że do TEGO SILNIKA !! jest 5 rodzajów pasków. Mówi że na 100 % wieloklinowy ale na długość to albo wyciągnę i mu pokaże swojego (jeżeli komuś przychodzą teraz głupie myśli do głowy to zaznaczam że cały czas mowa o PASKU do alternatora :P) albo dam mu na miarę swój albo pojadę do salonu VW i wyciągnę od nich model po numerze VIN. Nie chciałbym dawać swojego na miarę, bo mam podejrzenie że został założony niewłaściwy u mnie i dlatego Was pytam. Wie ktoś ? albo może ma dostęp do danych katalogowych VW to VIN mogę podać :) POZDRO :mrgreen:
adams
Gaduła

Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Pasek klinowy

Postprzez strzeliniasty » 9 wrz 2012, o 09:45

radze zmienic sklep

kazdy sklep ma katalogi i mowisz jaka pojemnosc oznaczenie silnika i ze nie ma klimatyzacji i gosciu ma ci znalesc

jakby kazdy mial kazda czesc wymontowywac i niesc do sklepu by laskawy pan sprzedawca mial szukac po wygladzie to ja dziekuje z takimi sklepami

po drugie pamietaj ze zuzyty pasek bedzie ciut dluzszy i gosciu ci powie ze o takiej dlugosci nie ma :)
strzeliniasty
Members

Postprzez Myst » 9 wrz 2012, o 09:45

Witaj
Masz taki sam pasek jak ja w 1,4 ABD. Według strony z cześćiami itercars http://sklep.intercars.com.pl pasek do VW » GOLF III (1H1) » 1.6 75 KM

Ilość żeber: 6
Długość (mm): 1070
BOSH- numer 1 987 946 062
Trzymam w reku mój stary pasek , potwierdzam wszystko się zagdza :-)

P.S Swoją droga dziwny sklep ;-)
Pozdrawiam
Myst
Czytacz

Postprzez adams » 9 wrz 2012, o 12:29

Dzięki za zainteresowanie Panowie, no właśnie żeby było zabawniej sklep to intercars. Zazwyczaj robię zakupy gdzie indziej, coś mnie tknęło żeby jechać do nich. Swoją drogą wkurza mnie takie coś skoro wchodząc na stronę ich hurtowni z częściami można to sprawdzić, a pracownik tego nie potrafił, a wtedy było mi to potrzebne na gwałt (wyjazd do Holandii na drugi dzień). Myst tak patrze na tę stronkę i do mojego modelu jednak jest inny niż do Twojego, ale kuuurde mając takie dane jak mu w sklepie podałem jest tylko jeden model do mojego auta a on mi kazał jechać do ASO albo na szybko ściągać stary.

wycięte dane ze strony ic :

Ilość żeber:
6

Długość [mm]:
1100

Kod silnika:
ABU

do roku prod.:
1994.09

Wyposażenie pojazdu:
dla pojazdów ze wpomaganiem układu kierowniczego

i czego on tutaj nie zrozumiał ?! :zly:

Punkty lecą Myst za strone (która właściwie znałem ale nie wiem czemu nie zajrzałem) a Strzeliniasty za propozycję zmiany sklepu. Właśnie tak zrobię ! :-/

Pozdro :ok:

Temat do zamknięcia
adams
Gaduła

Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)