Moderator: Moderator
z tego co pamiętam to jest taka możliwość, wtedy koło zębate wałka rozrządu będzie bliżej silnika. Najlepiej sprawdzić to zdejmując osłonę paska, na kole od zewnątrz powinno być widać "kropkę", czyli znak.pablomed napisał(a):Nie wiem czy jest opcja odwrotnego założenia koła wałka
Patrzyłem na to koło i jest ok,słyszałem od paru osób że może to być wina pompy wody albo przesunięta głowicaprezesik25 napisał(a):z tego co pamiętam to jest taka możliwość, wtedy koło zębate wałka rozrządu będzie bliżej silnika. Najlepiej sprawdzić to zdejmując osłonę paska, na kole od zewnątrz powinno być widać "kropkę", czyli znak.pablomed napisał(a):Nie wiem czy jest opcja odwrotnego założenia koła wałka
Tu foto koła zębatego w silniku 1.4 ABD - identyczne jest w 1.6 ABU. Na zdjęciu zaznaczony jest znak.
[url=http://images33.fotosik.pl/466/784da32b733e1aaam.jpg]Obrazek[/URL]
piter1512 napisał(a):Patrzyłem na to koło i jest ok,słyszałem od paru osób że może to być wina pompy wody albo przesunięta głowica
spoko,podjade gdzieś na kanał obczaić to z dołu-ewentualnie jakiś mechanik.A jeśli to coś z pompą wody-czeka mnie wymiana???paxstor napisał(a):piter1512, u mojego kumpla było podobnie a działo się tak przez rolkę napinacza, wiec u ciebie może to być pompa
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości