Pablomed mam rozumieć, że sygnał sondy idzie przez sterownik do tego silniczka i sterownik niby mógł zawieść ? Jeśli mówimy o sterowniku od gazu to był w międzyczasie wymieniany z innego powodu i problem bez zmian dalej występował
Dawaj znać bo jutro miałem w planie kupować ten silniczek
...tylko, ze obawiam sie, ze wyjdzie wiecej niz 3-4 dychy - cos kolo 150. gdzie to kupowac?
[ Dodano: 2011-12-28, 21:06 ]Konkludując temat to był silniczek (marki sonceboz , ten tradycyjny tani "aktuator", wczesniej z braku wiedzy myślałem, że chodzi o główny silniczek krokowy ale tamten dawkuje widać powietrze). Po zainstalolwaniu nowego od razu przełącza, wszystko gra już drugi tydzień (tak samo jak na śrubie) a tylko ten element zmieniony.
Może i dziwne bo facet od gazu też twierdził, że to element "tylko wykonawczy" i sygnał idzie ze sterownika i że jak nie był zasyfiony to on nie rozumie dlaczego tylko na zimnym miałby nie działać. Upierał się i oburzał, że przez 20lat jak robił w gazie tego nie widział i to nie może być to a tu taki zonk hehe.
ten silniczek wadliwy wygląda ok, odkręciłem osłonę tego jakby tłoka, nie widać żadnego syfu, tylko odrobina smaru a dalej to już chyba nierozbieralne...
na logikę to może nie było przepływu prądu gdzieś nie stykało, dopiero jak się rozgrzały trochę te styki/ścieżki temperaturą od silnika ?