Po wymianie poduszek pod silnikiem

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez maximus_spi » 27 paź 2012, o 12:26

Witam,otoz mam taki problem,niedawno wymieniłem 2 poduszki jedna to blizej strony pasazera i druga to blizej chlodnicy,wymieniłem poniewaz na biegu jałowym trochę częsło budą,teraz natomiast gdy odpalam na zimnym trzęsie tak choby buda miała sie zaraz rozleciec,po przejechaniu paru km problem ustaje,drgania chwilowe pojawiaja się tylko w momencie odpalania zimnego silnika,jak juz jest zagrzany od razu po zgaszeniu i ponownym odpaleniu drgan nie ma,mimo wszystko chciałbym sie dowiedziec czemu tak sie dzieje?? czy ma to związek z nowymi poduszkami,czy musza sie one jakos ulozyc czy cos?? Prosze o informacje
maximus_spi
Gaduła

Rocznik: 95
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez pietrasiak2 » 27 paź 2012, o 12:33

Tylko te dwie były do wymiany? Sprawdź resztę przy skrzyni i przednią i tylną.Dwa tłumnik nie wali o budę i najważniejsze jakie masz obroty na zimnym silniku i czy silnik pracuje równo???? :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez maximus_spi » 27 paź 2012, o 12:40

Z tego co sie orientuje ta sa 3 poduszki,dwie wymieniłem przednia i tylna od strony pasazera bo jak sprawdzalismy to silnikiem szarpalo wlasnie z tych stron,z poduszka przy skrzyni nic sie nie dzialo,tlumik raczej nie wali o bude a silnik pracuje rowno,te drgania przechodza chocby wlasnie od strony pasazera tam wlasnie gdzie byla wymieniona poduszka
maximus_spi
Gaduła

Postprzez pablomed » 27 paź 2012, o 18:04

na razie poluzuj sruby dwóch z trzech poduszek odpal silnik, poszarp nim rękoma i dokręć poduszki, może napręzenia znikną. Z tym że kolego na wolnych obrotach dobrze pracujący silnik nie powinien dawac takich drgań nawet z całkiem wywalonymi poduszkami, usterka poduszek objawaia sie najpierw tym że przy ostrym ruszaniu w tył lub przód cały silnik chodzi i są głuche stuki. Może to co innego, np wydech gdzieś się opiera pod autem lub coś w tym stylu
pablomed
Members

Postprzez maximus_spi » 27 paź 2012, o 19:22

No będę musiał poszukac jakiejs innej przyczyny bo też nie wydaje mi się żeby to była wina poduszki,objawy o których pisałeś tzn te szarpnięcia na wstecznym i do przodu to miałem właśnie przed ich wymiana,teraz już ich nie mam tylko te kilkusekundowe drgania budy zaraz po odpaleniu
maximus_spi
Gaduła

Postprzez pietrasiak2 » 27 paź 2012, o 19:36

A tzw sanki nie drżą na gumach? :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez pablomed » 31 paź 2012, o 00:29

sanki na gumach????