pomocy z wzrastajacymi obrotami

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez pandamian21 » 22 kwi 2012, o 11:41

a wiec dzis rano wstalem i tak jak kolega radzil zdjalem wtyczke z TPS.. ku mojemu zdziwieniu w srodku ta wtyczka byla jakas cala jakby w oleju.. cala mokra, tak samo jak i styki TPS. czy tak powinno byc??
pandamian21
Badacz tematu

Postprzez Kadzik » 22 kwi 2012, o 13:32

Nie powinno tak być. A zobacz jak wygląda przepustnica, może wcale nie lepiej. Jak dobrze pójdzie to samo wyczyszczenie przepustnicy powinno dużo pomóc.
Kadzik
Czytacz

Postprzez pandamian21 » 23 kwi 2012, o 14:18

ale czyszczenie przepustnicy wymaga potem podlaczenia kompa tak?
pandamian21
Badacz tematu

Postprzez Kadzik » 23 kwi 2012, o 20:57

Nie koniecznie, wystarczy reset - odłączenie klemów na jakąś godzinkę i później zaadaptowanie się kompa.

Tylko jedna uwaga, mi reset pomagał na dwa dni, więc nie ciesz się za szybko, bo problem może powrócić. Jak czyszczenie nie pomoże to wymień przepustnicę. Ja na szrocie znalazłem, z możliwością że w ciągu miesiąca mogę ją zwrócić. Tak więc nie ryzykowałem stratą kolejnych $$$.

jezeli podejrzewasz tps to :

-odepnij wtyczke od tps
-wsiadz do auta przekrec kluczyk i wez go odpal i trzymaj noge na gazie tak by mial ok 1000 obrotow
-zgas silnik i wylacz zaplon
-podepnij wtyczke od tps spowrotem
-wsiadz do auta i odpal jak odpali ladnie tzn ze napewno tps szwankuje czyli wymien cala przepustnice na uzywana ale dobra

A wracając do tego, jak to zrobiłeś, to za drugim razem zapalił od strzała?
Kadzik
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)