przez wiktoriano » 13 sie 2011, o 11:44
kopułka przeczyszczona bo zaniedziana była takim zielonym ale u mnie to już tak po kilku dniach się dzieje. świece kable mają półtora roku, jakieś 15-20 tyś, trzeba zmienić?? a ten czujnik hala to od czego jest??
właśnie robie eksperyment, odpiąłem od pompki paliwa wężyk i przymocowałem długości 5m z butelką na dach jak wyciśnie ładny strumień to pompka sprawna.
boje sie podłączyć bezpośrednio bo jak jakiś syf wpadnie to po silniku.
[ Dodano: 2011-08-13, 11:55 ]
po eksperymencie strumień jest dobry, niestety po podłączeniu lewego wężyka nadal nie odpala, zobaczę teraz czy jest strumien na wtrysku.
Tylko jedno mnie martwi, gdy włączę stacyjkę jest strumień na kilka sekund a gdy odpalam to go już nie ma a gdy wyłaczam stacyjkę znów jest na kilka sekund, nie powinno go być też gdy odpalam??
A oczywiście iskra jest na świecach
[ Dodano: 2011-08-13, 12:14 ]
BRAK STRUMIENIA PALIWA PRZY WTRYSKIWACZU PODCZAS ODPALANIA.
po rozebraniu widzę dwa piny, jakim napięciem jest sterowany?? moge 12v podpiąć bezpośrednio z akumulatora i zobaczyć czy będzie działał??
[ Dodano: 2011-08-13, 12:27 ]
sprawdziłem na 2 baterie połączono szeregowo wyszło mi 3v i wtryskiwacz działa tylko między wtyczką a wtryskiwaczem jest takie coś plastikowe i to chyba nie działa więc jadę do sklepu