pompa paliwa

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

pompa paliwa

Postprzez wiktoriano » 13 sie 2011, o 10:33

Witam..

Mój golf 3 nie pali, mam lpg na lpg tez nie pali, przedtem było tak że odpalił za 3 czy 4 razem jakby nigdy nic a teraz juz w ogóle. pompka podaje paliwo, ale słabo to jak kiedyś grzebałem to taki strumień szerokości węrzyka na 50cm leciał a teraz tak ledwo rzyga. Co to może być?? pompa paliwa może sie wytrzeć?? proszę o odpowiedź, właśnie grzebie

Można za pomocą vagu coś więcej odczytać poprzez logowania lub adaptacje?? bo w sumie to nic mi nie pokazuje?? jaka powinna być korekcja lambdy?? mam 128

Może immo?? immo oryginalnie w kluczyku

Proszę o pomoć
wiktoriano
Czytacz

pompa paliwa

Re: pompa paliwa

Postprzez K@mil » 13 sie 2011, o 10:39

wiktoriano napisał(a):Witam..

Mój golf 3 nie pali, mam lpg na lpg tez nie pali, przedtem było tak że odpalił za 3 czy 4 razem jakby nigdy nic a teraz juz w ogóle. pompka podaje paliwo, ale słabo to jak kiedyś grzebałem to taki strumień szerokości węrzyka na 50cm leciał a teraz tak ledwo rzyga. Co to może być?? pompa paliwa może sie wytrzeć?? proszę o odpowiedź, właśnie grzebie

Można za pomocą vagu coś więcej odczytać poprzez logowania lub adaptacje?? bo w sumie to nic mi nie pokazuje?? jaka powinna być korekcja lambdy?? mam 128

Może immo?? immo oryginalnie w kluczyku

Proszę o pomoć

Jak nie odpala tez na LPG to musi być cos z osprzętem auta :)
Ja sprawdziłbym czujnik halla :) podlacz golfa pod kompa i powiedz jakie bledy wyskoczyły
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez wiktoriano » 13 sie 2011, o 10:44

czyjnik hala to zawsze miałem od kod go mam jakieś trzy lata ale jak odpali to nie ma tego błędu.
sporadyczny błąd czujnika cieczy chodzącej ale odpinałem a na vagu podaje dobrą temperaturę.

prędkości obrotowej ale obrotomierz działa poprawnie
i coś tam jeszcze było ale po kasacji wyskakuje tylko czujnik hala

[ Dodano: 2011-08-13, 11:09 ]
ściągłem wężyk przy pompce i strumień ładny idzie:)
Teraz mi powiedzcie gdzie jest filter paliwa?? to wielkie takie wielkości dwóch dłoni przy tylnim zimerbloku przy belce?? :-o
http://www.wagenstad.com/index.php?modi ... ge=2-68-60
wiktoriano
Czytacz

Postprzez trollu » 13 sie 2011, o 11:26

wiktoriano napisał(a):hala to zawsze miałem od kod go mam jakieś trzy lata ale jak odpali to nie ma tego błędu.

normalne, na zgaszonym silniku zawsze (zależy w jakim silniku) wywali halla. sprawdź przy ilu odcina.
co do filtra paliwa masz rację, taka pucha na przewodach, dobry rysunek wrzuciłeś
a jak świece, kable, kopułka?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez wiktoriano » 13 sie 2011, o 11:44

kopułka przeczyszczona bo zaniedziana była takim zielonym ale u mnie to już tak po kilku dniach się dzieje. świece kable mają półtora roku, jakieś 15-20 tyś, trzeba zmienić?? a ten czujnik hala to od czego jest??

właśnie robie eksperyment, odpiąłem od pompki paliwa wężyk i przymocowałem długości 5m z butelką na dach jak wyciśnie ładny strumień to pompka sprawna.
boje sie podłączyć bezpośrednio bo jak jakiś syf wpadnie to po silniku.

[ Dodano: 2011-08-13, 11:55 ]
po eksperymencie strumień jest dobry, niestety po podłączeniu lewego wężyka nadal nie odpala, zobaczę teraz czy jest strumien na wtrysku.

Tylko jedno mnie martwi, gdy włączę stacyjkę jest strumień na kilka sekund a gdy odpalam to go już nie ma a gdy wyłaczam stacyjkę znów jest na kilka sekund, nie powinno go być też gdy odpalam??
A oczywiście iskra jest na świecach

[ Dodano: 2011-08-13, 12:14 ]
BRAK STRUMIENIA PALIWA PRZY WTRYSKIWACZU PODCZAS ODPALANIA.
po rozebraniu widzę dwa piny, jakim napięciem jest sterowany?? moge 12v podpiąć bezpośrednio z akumulatora i zobaczyć czy będzie działał??

[ Dodano: 2011-08-13, 12:27 ]
sprawdziłem na 2 baterie połączono szeregowo wyszło mi 3v i wtryskiwacz działa tylko między wtyczką a wtryskiwaczem jest takie coś plastikowe i to chyba nie działa więc jadę do sklepu
wiktoriano
Czytacz

Postprzez trollu » 13 sie 2011, o 12:32

hall jest w aparacie zapłonowym, obok kopułki masz wtyczkę na 3 piny - to do halla. tyle że na moje oko to raczej nie jego wina skoro iskra jest.
cały układ jest drożny? może wtrysk jest padnięty. co do sterowania wtrysku - nigdy się z tym nie bawiłem ale wiem że ludzie spinają na krótko wtryski, szklanka i jazda czy wtrysk działa i ile paliwa podaje. co do podawania paliwa przez pompę - masz sprawny przekaźnik pompy? coś ze sterowaniem może być
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez wiktoriano » 13 sie 2011, o 15:08

A więc wtrysk działa na 100% bo sprawdziłem na baterie tylko sterowanie wtryskiem w ogóle nie działa nie wiem gdzie to jest to sterowanie jak jest w ogóle.

Wie ktoś jak to powinno być na pinach?? jakie napięcie i kiedy albo coś?? może przewody we wtyczce złamane:( sprawdzę jutro.

[ Dodano: 2011-08-14, 11:29 ]
Ponownie witam następnego dnia.
Zamykam temat i przenoszę do działu elektrycznego
http://www.golf3.pl/topics4/nie-dziala- ... htm#310464

Dziękuję wszystkim za pomoc
wiktoriano
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)