Pompa

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Pompa

Postprzez rafik » 12 sie 2012, o 14:16

Witam...mam małe problemy z odpalaniem gdy jest zimny tak po nocy lub jak już ostygnie w ciągu dnia..ciężko zapala za pierwszym razem muszę tak z 5 sekund piłować i z małym oporem zaskoczy..ale gdy za chwilkę zgaszę to już pali od pyknięcia i nawet jak jest gorący mówię o BP bo gaz oki...sprawdziłem co możliwe i jest oki..doszedłem do tematu pompa paliwa i...przy przekręceniu kluczyka to jak powinna podawać paliwo( zdjęty wężyk i do dupelki) ciągły sik czy taki przerywany.....wczoraj walczyłem cały dzionek i bez efektu.
rafik
Czytacz

Pompa

Postprzez Radekb351 » 12 sie 2012, o 19:22

Po właczeniu zapłonu pompa pracuje tylko kilka sek. i ząłczcza sie na stałe po odpaleniu.
Radekb351
Gaduła

Postprzez pietrasiak2 » 13 sie 2012, o 09:40

Jak zdejmiesz wężyk z wężyk to powinno rzygnąć do butelki przez ok 2-3 sek.
Ale mi się zdaję , że masz walnięty czujnik cieczy chłodzącej częsta usterka w golfach bardziej odczuwalna zimą niestety. Zrób test na zimnym : zdejmij wtyczkę z tego czujnika 4 piny i odpal . Jeżeli odpali od kopa to czujnik jest do wymiany. :-) :-) :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez rafik » 17 sie 2012, o 07:30

No właśnie czujnik jest oki bo zdjąłem i dalej nie pali...to chyba pompa.Coś słabo podaje....aby aby leci..
rafik
Czytacz

Postprzez pietrasiak2 » 17 sie 2012, o 07:39

Pompa lub zapchany filtr paliwa , ale jeszcze sprawdź czy na pompie nie masz jakiejś nieszczelności ? Proponuję zdejmij dekiel w bagażniku od pompy zdejmij wężyk wylotowy na wtrysk załóż kawałek innego i sprawdź pompę przed filtrem jak tam będzie słabo leciało to z pompą coś jest . Jak dobrze to filterek przypchany . tak czy tak zbliża się zima to bym go wymienił . Co do pompy musisz sprawdzić wydajność. :-) :-) :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez rafik » 18 sie 2012, o 08:45

Filterek wymieniłem i to samo....teraz zabieram się za pompę...dam znać czy już jest oki...Dzięki za porady...
rafik
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)