Popychacze hydrauliczne

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Popychacze hydrauliczne

Postprzez BORYSKA » 29 paź 2009, o 14:43

Siemka

Chłopaki mam pytanko: kupiłem nowe popychacze do zaworów i zastanawia mnie to, że nie mogę palcami nawet choć trochę wcisnąć tłoczków które są w tych popychaczach. W starych bywało to różnie, tzn w jednych tłoczki można było wcisnąć lekko palcem, a w innych nie można było ich ruszyć nawet śrubokrętem. Może ktoś z Was orientuje się, które z nich mogą być uszkodzone i czy tłoczki w nowych popychaczach mają tak ciężko pracować

Pozdro
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. :-)
BORYSKA
Badacz tematu

Popychacze hydrauliczne

Postprzez pablomed » 31 paź 2009, o 12:01

Tak zanim założysz trzymaj je w oleju do góry nogami jak sa w opakowaniu oryginalnym, a po założeniu daj czasu silniczkowi z pół godziny zanim odpalisz.
pablomed
Members

Postprzez BORYSKA » 2 lis 2009, o 14:05

A czy wraz z planowaniem głowicy wymagane jest docieranie gniazd popychaczy?
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. :-)
BORYSKA
Badacz tematu

Postprzez KrzysztofKaty » 3 lis 2009, o 19:51

Nie trzeba jedynie uszczelka nowa i to wszystko chyba ze chcesz lub juz sa wypalone to wtedy odrazu to sie robi:)
KrzysztofKaty
Czytacz

Postprzez pablomed » 4 lis 2009, o 08:00

BORYSKA napisał(a):A czy wraz z planowaniem głowicy wymagane jest docieranie gniazd popychaczy?
nie, poniewaz niema nadwymiarowych popychaczy. Jest tylko zasada że jeśli zakłada się stare popychacze to do tych samych gniazd w których były.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)