Witam serdecznie, jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość
Może od początku... Jestem posiadaczem Golfa 3 1,4 60KM LPG.
Mam problem z odpalaniem auta. Kupiłem go na wakacje i jedyny problem jaki wtedy był to problem ze spadającymi obrotami. Pojechałem to znajomego mechanika, zrobił mi diagnostykę i bawił się ze wtryskiem, mówił coś o większym poborze paliwa. Teraz kilka miesięcy po wizycie auto mi nie odpala. Raz odpali rano to już wieczorem nie da rady. Czasem również jak próbuję go odpalić za pierwszym razem to nie da rady ale jak odczekam np. 10-15 min to odpala normalnie. Następnie jak go zgaszę ponownie zdarza się, że nie odpala... Byłem z nim na diagnostyce ale nic nie wykryło. Nawet jak nie odpalał to przyholowałem go do mechanika i ponownie nic nie wykryło... Ale po tych dwóch diagnostykach auto bez problemu za każdym razem odpalało przez 4-5 dni (rozrusznik chodził szybko) ale wszystko potem wracało (wtedy rozrusznik już kręcił się wolniej).
Filtry wszystkie wymienione, sprawdzałem też nową cewkę ale nic to nie dało. Poprzedni właściciel mówił mi, że może być uszkodzony jakiś komputerek/centralka pod przednią szybą ale również nic o tym nie znalazłem oraz to, że cewka nie dostaje prądu wysokiego napięcia
Słyszałem, że to może być od zwykłej jazdy na gazie, od przełącznika gaz/benzyna, od cewki oraz od czujnika położenia wału korbowego.
Dowiadywałem się u wielu ludzi oraz przeszukałem cały internet ale jestem bezradny więc proszę o porady i pomoc.