problem przy gazniku (pomoc)

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez przemasss18 » 23 maja 2013, o 14:04

Witam Koledzy otóż mam mały problem samochód chodzi na gazie jednak ciężko bardzo odpala, jednak problem mój tkwi w benzynie otóż po przełączeniu na benzin nie ma żadnej reakcji auto odrazu gaśnie o odpalaniu oczywiście tez nie ma mowy :-o przeglądając silnik chodź się na mechanice nie znam zauważyłem ze kabelki przy wtyczce od gaźnika są po prostu rozłączone 2 tylko złączone a reszta drynda luźno mogli byście mi powiedzieć czy ma to jakiś wpływ na to, i ewentualnie jak one maja być połączone.. czy przyczyny muszę szukać gdzieś indziej ?

Poniżej foto o jaka wtyczkę mi chodzi :
http://ifotos.pl/zobacz/silnikJPG_nrwpape.JPG/
przemasss18
Berbeć

Postprzez prezesik » 23 maja 2013, o 19:01

Jest to wtyczka z 4 kabelkami, dwa od zasilania wtrysku, dwa od czujnika zasysanego powietrza. Gazownicy często (tak jak i u mnie) przecinaką jeden kabelek od zasilania wtrysku, aby go podłączyć pod przekaźnik instalacji LPG, wtedy centralka LPG rozłącza wtrysk (wtrysk nie podaje benzyny) i puszcza LPG i odwrotnie.
Zerknij, czy na ściance grodziowej za silnikiem nie masz przypadkiem osobno zamocowanego przekaźnika też z jednym lub dwoma luźnymi kabelkami - ten przekaźnik będzie od wł./wył. wtrysku i wł./wył. elektrozaworu z LPG.
prezesik
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)