Problem z autem

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Problem z autem

Postprzez Okonik5 » 20 lut 2014, o 17:44

Witam . Dzis po zapaleniu auta wszystko bylo ok , po przejechaniu okolo 2 km , i po wcisnieciu sprzegła , aby zmienić bieg dostał max. obrotow ne benzynie , a na biegu jałowym zgasł . Po odpaleniu schodził na najnizsze obroty i znowu podnosil sie do 900 , a po wcisnieciu gazu , aby troche unormowac obroty kopcił na czarno . Natomiast gdy tak się dzieje , a przełączę na gaz to auto ma max obroty . Zgasiłem go i odpaliłem to było normalnie . Proszę o propozycje co to może być winne . Wiem ze mam sondę do wymiany , może to być od sondy ?

Wymieniane rzeczy to " Silniczek krokowy - GETZ , świece - BOSCH , kableWN - Magneti Marelli , Podstawa Wtrysku - BOSCH , Czujnik Temperatury - ASO . Na kompie pokazało tylko czujnik halla , ale mechanik mówił że to zawsze będzie wyskakiwało . Może to byc jakaś pierdoła ?
Okonik5
Badacz tematu

Problem z autem

Postprzez pablomed » 20 lut 2014, o 20:42

Kolego zakładasz drugi temat o tym samym problemie po jednej dobie???? Nie uważasz że wypadałoby zerknąć do regulamin albo poczytać jakieś ogólne zasady netykiety?
pablomed
Members

Postprzez Okonik5 » 20 lut 2014, o 21:53

Tak wiem . Ale dzisiaj stało się to szybciej , i dłużej trwały te obroty niż pare dni temu . Dlatego myślałem że ktoś pomoże .
Okonik5
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)