Darek76 napisał(a):mani51, może ty coś poradzisz jak zainstalowac układ który bedzie resetował błedy ECU?
niestety nie wiem ale takie rzeczy to gazownik powinien zrobić
najpierw jednak niech spróbuje zmienić sposób emulacji sondy - u mnie chyba jest zwierana do masy
tak jak pisze StRaDiVaRiUs, jedź najpierw do gazownika bo jeśli na benzynie wszystko jest ok dopóki nie przełączysz na gaz i spowrotem na benzynę to najwyrazniej coś sterownik gazu paskudzi
mani51, dzięki za odpowiedz, jutro pojadę do gazownika, jak coś się zrobi dam znać
[ Dodano: 2009-02-24, 12:11 ] Panowie, w piątek jade do gazownika i bedzie mi instalował resetowanie ECU po kazdorazowym wyłączeniu silnika. Odezwe sie w piątek po wszystkim - mam nadzieje ze pomoże.
mam dokładnie ten sam problem co Darek76, wczoraj byłem u mechanika. podłączał komp żadnych błędów. silnik chodził i na benzynie i na gazie ładniutko.. jak zwykle u mechanika wszystko dobrze nie mam pojęcia już co to
[ Dodano: 2009-02-27, 15:40 ] właśnie dzwoniłem do gazownika. kazał odłączyć mi klemę - na 15 min. mówie ze juz tak robilem i było dobrze przez dzien. no to powiedział ze trzeba zalozyc takie urzadzenie do resetu ECU. koszt 50zł. w pon jade
Darek76 Ty już założyłes to?? i jak dobrze teraz??
Witam wszystkich zainteresowanych. Po zainstalowaniu tzw. resetu komputera paliwowego odpala za pierwszym razem, trzyma obroty, a co najważniejsze nie gaśnie! Jedyne w tym momencie do czego mogę się przyczepić to delikatnie falujące obroty przez chwile po uruchomieniu. Ale najważniejsza rzecz jaka miała być zrobiona została ZROBIONA i działa. Mam nadzieję że wszystko już bedzie dobrze. Dziękuję wszystkim którzy starali mi się pomóc . Pozdrawiam.
drugi raz odłączyłem klemę. i teraz problem. nie ma tego problemu co wcześniej tylko inny otóż teraz są za wysokie obroty ponad 2tys.. jak się zagrzeje to trochę lepiej ale to wraz nie to co powinno być wczoraj czyściłem odmę wtrysk krokowca cały dolot... i nic.. ciągle to samo. krokowiec chodzi widać. teraz pytanie co mu dolega tym razem??możliwe że to czujnik temp?? podobno da się go jakoś sprawdzić??