Witam
Niedawno kupiłem Golfa III 1.8 silnik AAM z gazem, niestety autko ma pare mankamentów największy który chcę najszybciej naprawić jest taki, że samochód odpala i jeździ tylko na gazie. Jak podniosłem maskę zauważyłem przekaźnik firmy NHG model NVF4-2C-Z30a od którego odpięte były dwa przewody po podłączeniu tych przewodów samochód odpala na benzynie lecz żeby nie zgasł muszę przyciskać pedał gazu i to pulsacyjnie bo gdy nacisne i trzymam gaz w samochodzie spadają obroty i gaśnie. Poprzedni właściciej (sąsiad) mówił że on cały czas odpalał samochód na gazie bo z tą benzyną miał problemy, mówił że wymieniał wcześniej pompke paliwa a że to nie pomogło to więcej z tym nic nie robił.
Chciałbym się od was dowiedzieć do czego dokładnie służy ten przekaźnik i czy to on może być odpowiedzialny za takie działanie działanie silnika na benzynie ewentualnie co może być innego odpowiedzialne za takie działanie motoru. Sąsiad mówił również coś o tym że wcześniej auto pobierało jednocześnie gaz i benzynę tylko, że on szczerze totalnie żadnego pojęcia o niczym niema więc chyba niema co się sugerować jego wypowiedzią. Tak wogóle to autko na tym gazie odpala naprawde bardzo dobrze miałem wcześniej też trójeczke z gazem również 1.8 tylko że silnik ABS i w tamtym aucie na benzynie nawet tak szybko mi nie odpalał jak w tym aucie, ale i tak muszę tą benzynke uruchomić zima się zbliża więc będzie pewnie gorzej już z odpalaniem auta a i dla silnika nie jest najlepsza jazda a przedewszystkim odpalanie tylko na gazie.