Problem z ciśnieniem oleju po wymianie.

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Kristoph00 » 14 sie 2013, o 16:24

Witam !

Mam problem z Golfem posiadam silnik 1.8 (90KM) niedawno została założona instalacja lpg otóż niedawno nabyłem golfa lecz zapomniałem sie zapytać jaki olej był do niego lany, przy wymianie uszczelki miski olejowej wymieniałem również olej i filtr oleju, zalałem go Mobilem 10w40 półsyntetyk (z beczki...) i filtr bosha. Teraz gdy olej złapie temperature powyżej 90 st lub robie trase powyzej 50 km to niekiedy zaswieci sie kontrolka cisnienia oleju i raz zabrzęczy kontrolka oleju a niekiedy jest ciągłe sygnał. Gdy jeździłem na starym oleju robiłem dłuższe trasy i ani razu sie nie zapalała kontrolka, co może być przyczyną...
Kristoph00
Berbeć

Postprzez pablomed » 14 sie 2013, o 18:10

Jaki by nie był olej to jednak zdrowy silnik utrzyma ciśnienie, powinieneś je zmierzyć manometrem u mechanika, albo póki co kupić olej w pewnym opakowaniu o markach się nie rozpisuje bo każdy poleca co innego, ja używam potępianego przez większość Lotosa półsyntetycznego a silnik ma prawie 4 setki i nic mu się nie dzieje.
Pomijając markę oleju częste są fałszerstwa, nalewasz w warsztacie z beczki -to tak naprawdę nie wiesz co masz nalane.
pablomed
Members

Postprzez k-m-r1 » 14 sie 2013, o 19:27

jak poprzednik wspomniał pomiar ciśnienia jakie jest

olej z beczki do cieżarówek
olej mobil 10w40 uważam że jest OK sasmigam na takim

poprzedmio był minerał w golfie ale o tym dowiedziałem sie gdy zdjołem pokrywe zaworó i zobaczyłem resztki nagaru
zdejmowana pokrywa była bo przy pierwszej wymianie olej byłstrasznie zabrudzony sadzą

teraz jest olejowo czarny bo i tak sadza wytrąca sie i wypłukuje

Zmierz ciśnienie bo może byc pompa do wymiany ...
pompa nie daje odpowiedniego ciśnienia bo olej jest za wodnisty :P
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez adam3046 » 21 sie 2013, o 22:36

olej jest za gesty dlatego tak sie dzieje ja bym wlał mineral i wtedy bedzie dobrze tak mi sie wydaje
adam3046
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)