Problem z gazem

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Dymu » 10 mar 2009, o 16:08

Popchałem tą kulke przy wlewie gazu, ale poszło w atmosfere tylko to co było w przewodzie, także bak dalej pełny, pojeździłem troche po gazownikach, terminy to jakaś masakra, ale w końcu ugadałem sie na piątek, także wtedy dam znać co i jak, a póki co benzyna.
A tak w ogóle żaden mi nie powiedział żeby upuszczać gazu ...
Dymu
Czytacz

Postprzez Marek87 » 10 mar 2009, o 16:19

bo takie upuszczanie gazu to niebezpieczne trochę jest, jak zmieniam filtr to zawsze jakaś ilość z przewodów ucieka pewnie jakbyś rozkręcił filtr i zostawił otwarty zawór na butli to by zeszło wszystko z baku, ale nie wiem czy bym się sam u siebie na podwórku pustym odważył tyle gazowni wypuszczać w powietrze... więc jak coś to ja tego nie poleam
Marek87
Czytacz

Postprzez Dymu » 13 mar 2009, o 16:59

Piątek 13-tego jest dziś łaskawy, oddałem auto do salonu Renault'a, więc se myśle, ładnie mnie podliczą, a tu TAKA niespodziewajka - 84 złocisze :-) 1. Naprawa instal. elektr. zaworu w zbiorniku gazu. 2. Czyszczenie styków elektr. zaworu gazu pod maską. Przy tym drugim koleś było co najmniej zdziwiony, że to poszło. Czyli jednak zbieg okoliczności, ale i tak chyba se już podaruje lukoila, dzięki za pomoc, 3mta się
Dymu
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)