Problem z gazem

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Problem z gazem

Postprzez KrzysztofKaty » 22 wrz 2009, o 16:28

Koledzy mam taki maly problem zwiazany z gazem, dopuki silnik sie nie rozgrzeje to chodzi na lpg i pb ale gdy sie rozgrzeje tylko na pb chodzi,resetowalem juz go i nie pomoglo,filterek mam zmieniony i ustawiony na kompie dodam jeszcze ze strasznie nierowno zaczol chodzic:(:(
KrzysztofKaty
Czytacz

Problem z gazem

Postprzez K@mil » 22 wrz 2009, o 17:14

Jesli na benzynie jest wszystko dobrze i na rozgrzanym i na zimnym, To znaczy ze dzieje sie cos z gazem... a z tym juz do gazownika... No chyba ze najpierw masz gdzies to podlacz golfika pod Kompa :P Vaga.. Moze byc tak ze sonda nawala ale wtedy i na benzynie powinno byc tez zle... no chyba ze jest odlaczona od pb.
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez matthew » 22 wrz 2009, o 20:42

Ostatnio mój ojciec miał taki problem w VW Jetta II. Rozkręciliśmy prawie cały gaźnik w poszukiwaniu usterki myśleliśmy że może gdzieś uszczelka poszła i powietrze wlatuje, kupiliśmy nowy filtr i nic :(. Ale później pojechaliśmy na analizie spalin i tylko trzeba było ustawić dobrze gaz i jest elegancko :-D Po prostu paliwo mieszało się z gazem i nie odpalał dobrze.

Może ty też masz podobny problem. Pozdrawiam
matthew
Berbeć

Postprzez nicko444 » 26 wrz 2009, o 13:10

Sprawdz czy masz szczelną instalacje lpg - głównie w miejsu gdzie jest podłączenie do silnika. Sprawdz też parownik.
Pozdro
nicko444
Berbeć

Postprzez KrzysztofKaty » 19 paź 2009, o 22:51

koledzy gazownik powiedzial ze jest za duzo zeczy i najlepiej jak sie calkiem rozwali wtedy bedzie wiadomo teraz to nawet na zimnym nie chce chodzic nieraz wiem ze zawory chodza gaz mam filtr czysty gaz nie ucieka filter powietrza zmienilem i ustawilem swiece nowe i kable tez nie wiem co to moze byc
KrzysztofKaty
Czytacz

Postprzez saladrus » 20 paź 2009, o 00:10

koledzy gazownik powiedzial ze jest za duzo rzeczy i najlepiej jak sie calkiem rozwali

W tym wypadku zmieniłbym gazownika na lepszego
saladrus
Members

Postprzez BORYSKA » 20 paź 2009, o 12:59

KrzysztofKaty napisał(a):dopuki silnik sie nie rozgrzeje to chodzi na lpg i pb ale gdy sie rozgrzeje tylko na pb chodzi

a konkretnie to co mu się dzieje jak się nagrzeje? Gaśnie, czy nie chce odpalić? A może po rozgrzaniu sam przełącza się z LPG na PB?
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. :-)
BORYSKA
Badacz tematu

Postprzez krzysiudd » 20 paź 2009, o 20:01

a nie masz może za mało plynu chlodniczego? sparawdz jak ci sie silnik rozgrzeje czy ci parownik nie zamarza. jak jest malo plynu to przymarza i na gazie nie bedzie silnik pracował.
krzysiudd
Czytacz

Postprzez KrzysztofKaty » 21 paź 2009, o 15:59

Płyn mam w normie znaczy maks gazownika leprzego nie znam robilem u niego juz trzy auta i nigdy nie nazekalem nawet ludzie z troj miasta u niego robia parownik jest cieply w audi mialem tak ze az szron na nim byl:)
KrzysztofKaty
Czytacz

Postprzez strzeliniasty » 21 paź 2009, o 22:44

niski stan lub brak plynu chlodniczego powoduje ze auto na LPG nie chodzi prawie wogole

a moze jest tak ze centralka od LPG ci siadla i nie przelacza z dane paliwo tylko miesza PB z LPG
strzeliniasty
Members

Postprzez KrzysztofKaty » 8 sty 2010, o 20:03

koledzy ten problem znikl na jakis czas teraz zrobilo sie tak ze jak jade tak do 110 to jest oki ale jak go troszke cisne to wtedy gasnie po wrzuceniu na luz i nie chce odpalic dopiero jak puszcze gaz i go przetrzymam na biegu chwilke to wtedy idzie dalej
KrzysztofKaty
Czytacz

Postprzez Ryjek » 8 sty 2010, o 20:15

wyglada to jakby dostawal za mała dawke gazu. ale ciezko okreslic
Ryjek
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)