problem z gazem

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

problem z gazem

Postprzez krzysiek21 » 8 sty 2013, o 22:48

Chciałbym sie dowiedziec co to jest zaznaczyłem to na czerwono bo własnie z tamtąt dochodzi brzeczenie i kontrolka od gazu sie nie zapala i nie mogę przełączyć na gaz ale dodam ze dziś poruszając przewodem przestało brzeczec i poprzycisnieciu włacznika gazu zapaliła sie zdarza mi sie to czesto co to moze być? Obrazek
krzysiek21
Czytacz

problem z gazem

Postprzez pablomed » 9 sty 2013, o 00:08

silniczek krokowy (aktuator) od instalacji LPG II generacji), ale skoro ustąpiło to po prostu przeczyść i pozaciskaj wsuwki we wtyczkach, nie tylko od silniczka, ale od wszystkich elementów lpg od maską
pablomed
Members

Postprzez AxOfwarS » 9 sty 2013, o 03:58

Witam golfika (1,6 z mon wtryskiem 55kw) mam od jakiś 3 mcy założyłem mu lpg no i pojawił się problem falowania obrotów. Moje podstawowe pytanie to gdzie powinien być zamontowany mixer i w jaki sposób żeby nie brał lewego powietrza. U mnie są papierowe uszczelki może sylikon metal metal będzie lepszy?
AxOfwarS
AxOfwarS
Berbeć

Postprzez Opik » 9 sty 2013, o 04:26

AxOfwarS, za wielkiego pola manewru to nie masz, na dolocie musi być, a gdzie dokładnie to już gazownik powinien wiedzieć ;) skręcasz gumowe węże opaskami metalowymi i nie ma prawa brać lewego powietrza

pkt. 4 regulaminu! - prezesik25
Ostatnio edytowano 9 sty 2013, o 05:38 przez Opik, łącznie edytowano 2 razy
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)