Problem z jazdą podczas deszczu lub po nim.

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez janozbr » 24 maja 2013, o 21:47

Witam.

Mam po zimie problem z jazdą moim golfem 1.4. gdy pada deszcz bądź jest wilgotno już po nim.Samochód szarpie ma b. małe obroty i maksymalna prędkość to 60 km/h...Problem jest tylko z jazdą na LPG gdyż na benzynie problemów nie ma żadnych. Myślałem że to przewody zapłonowe ,wymieniłem je lecz problem istnieje nadal. Dodam jeszcze że przy odpalaniu silnika zanim zaskoczy jest takie jak-by bzyczenie..... Czekam na Wasze porady, Pozdrawiam
janozbr
Berbeć

Postprzez Achtel » 24 maja 2013, o 22:16

janozbr napisał(a):Myślałem że to przewody zapłonowe ,wymieniłem je lecz problem istnieje nadal.

Może cewka, świece, palec, kopułka? Sprawdź..

Ale też dziwne, że na benzynie jedzie, a na lpg nie :-|
Może coś z instalacja masz nie tak, może cos z parownikiem nie dostaje wystarczającej ilości gazu naraz, tylko w jakiś odstępach i szarpie tak jak byś miał pustą butle. Ale dziwne, że to sie dzieje wtedy jak pada desz lub jest wilgotno, wdług mnie oprócz kabli wymień jeszcze cewke, świece, palec, kopułke, może problem tkwi w którymś z tych rzeczy, a wymienić nie zaszkodzi :)
Achtel
Badacz tematu

Postprzez trollu » 24 maja 2013, o 22:58

gaz potrzebuje dobrej iskry na świecach więc jeżeli układ zapłonowy niedomaga to są problemy. jak napisał Achtel, cały zapłon do przejrzenia
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez Achtel » 25 maja 2013, o 00:01

To najbardziej prawdopodobne, że cały zapłon do robotu :D U mnie też sie tak dzieje, ale wiem że musze wymieć świece i reszte, u Ciebie też napewno to samo :D
Achtel
Badacz tematu

Postprzez asadolewski » 17 cze 2013, o 21:48

Wymień świece i kopułkę z palcem. Koszty ok 60 zł. Ale najpierw otwórz maskę jak już się ściemni i zobacz czy cewka zapłonowa nie dostaje przebicia. :) Po prostu będzie świeciła miałem to samo w 1.6. Niestety u mnie było troszkę gorzej bo napoczątku jeździłem tak sobie do roboty nie miałem czasu zajrzeć i zignorowałem to i skończyło się na wymienianie aparatu zapłnowego bo spaliłem czujnik halla ^^
asadolewski
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)