Problem z LPG

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Problem z LPG

Postprzez MaSSiF86 » 15 sie 2010, o 21:58

Mam Problem z gazem polega on na tym ze wogole nie slychac zeby zalaczal sie elektromagnez... i kontrolki wariuja niby ze jade na gazie a za jakas chwile przelacza sie lampeczka i zaczyna migac po jakiejs chwili jak mam powyzej 2 tys. obr. wylacza sie calkiem i jade na benzynie :zalamany: co robic niekiedy jest tak ze ten elektro magnez zalacza sie bez problemu a po jakims czasie znowu zaczyna sie robic to co napisalem wyzej... :-/ Pomocy :!:
MaSSiF86
Berbeć

Problem z LPG

Postprzez prezesik » 16 sie 2010, o 07:47

Jaka instalacja? I, IIgeneracja? Jaki jest rodzaj sterownika w kabinie? Może sterownik zaczyna szwankować...
prezesik
Members

Postprzez PabloSBT » 16 sie 2010, o 10:01

ja też tak czasami miałem że mi przeskakiwał z gazu na benzyne powyżej 2000obr i jak byłem na regulacji to mi coś tam przestawili i już hula dobrze :)
PabloSBT
Members

Postprzez pablomed » 16 sie 2010, o 10:06

MaSSiF86, najczęstsza przyczyna to brak kontaktu elektrycznego w elementach od LPG, bo jest to na ogół zrobione niedbale, wsuwki miękie, brud pod maską itd. Więc oglądaj i poprawiaj złączki elektrozaworów, od dodatkowych bezpieczników co sa pod maską, od samego komputerka, oraz od włącznika w kabinie.
pablomed
Members

Postprzez prezesik » 16 sie 2010, o 11:09

ps. takie wsuwki lub inne elementy elektryczne pod maską najlepiej lutować, bo same kabelki zaciśnięte we wsuwki pohulają może rok, potem będą się robić zielone i takie będą szopki.
Ja u siebie wszystkie wsuwki pod maską poprawiałem lutownicą lub zaciskałem i lutowałem nowe.
prezesik
Members

Postprzez MaSSiF86 » 13 kwi 2011, o 21:04

sorka ze dlugo nie odp. ale mieliscie racje jednak wszystko bylo zasniedziale oczyscilem i dziala a pozniej wyskoczyl mi jeszcze jeden problem ze juz wogoel nie dalo sie go wlaczyc na gaz ale to juz byla wina przewodow od jednego bezpiecznika upalily sie przewody przy samych wsuwkach wiec tylko zostala wymiana oczywiscie wasza pomoc sie przydala:) Dzieki wam wielkie :D
MaSSiF86
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)