Problem z LPG

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Problem z LPG

Postprzez rafcio10 » 17 sty 2013, o 21:43

Jest taka sprawa, że mój golf 1.6 benzyna+LPG ma przebicie na przewodach. Pod koniec października wymieniłem przewody i świece świece ngk nie pamiętam ile zapłaciłem ale za przewody 100zł i nie dawno zaczął przebijać przy dodaniu gazu gdy silnik jest ciepły a na benzynie chodzi jak trzeba. Co jest winą tego?
rafcio10
Berbeć

Problem z LPG

Postprzez murgen » 17 sty 2013, o 23:54

Kiepskie przewody zaplonowe, najlepiej na jakies firmowe wymienic i zapomniec o sprawie.
murgen
Gaduła

Postprzez trollu » 18 sty 2013, o 00:43

jakie masz przewody założone? następnym razem zakładaj tylko Beru, świeczki, przewody czy kopułkę i nie będzie problemu
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez Pawełgolfgreen » 18 sty 2013, o 19:23

Coś ci powiem. po zakupie golfa zauważyłem że kable WN firmy ngk mają przebicie na wszystkich kablach dochodzące do kopułki i do cewki, widać było tylko na biegu jałowym, wieczorkiem :lol: :lol: po wyczytaniu tematu na forum stwierdziłem ze czas na wymianę kabli na beru ,po wymianie nie było widac burzy pod maską :lol: :lol: :lol:
Jestem bokiem prędkości
Pawełgolfgreen
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 18 sty 2013, o 22:53

rafcio10, pytanie: skąd wiesz że przebijają? Widziałeś iskry i wiesz że na benzynie ich niema - bo napiszę krótko: niema takiej możliwości, albo sieją iskry na obu paliwach i do wymiany albo na żadnym i wina jest gdzie indziej.
Po drugie - pisze to enty raz: przewody mogą iskrzyć - i to jest usterka, ale przewody mogą tylko jarzyć - od jonizacji powietrza wokól - i to jest norma dla niektórych typów przewodów- trzeba to rozróżniać.
pablomed
Members

Postprzez trollu » 19 sty 2013, o 17:11

lpg potrzebuje dobrej iskry, na Pb może być ok a na gazie już niekoniecznie. poza tym jak coś jest nie halo z układem zapłonowym to czuć np wypadanie zapłonów.
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)