Problem z obrotami. Przy odpaleniu gaśnie.

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez lukasz16100 » 18 sty 2012, o 17:54

Witam. Mam następujący problem.
Gdy chce odpalić auto (zaznacze, że na zimnym silniku) auto zapalam na benzynie ale gdy nie wcisne pedału gazu on zaraz po odpaleniu zgasnie(nie trzyma obrótów). Więc, żeby ruszyc musze caly czas gazowac, a przy haowaniu zaczyna sie prblem bo logiczne, że musze puscic bedal gazu i wtedy gasnie. To dzieje sie na paliwwie, jak od razu przełacze na gaz to to samo. dopiero przy temp. 90stopni moge w miare spokojnie jechac i nie zważać na to , że przy hamowaniu mi zgaśnie, ale zaś gdy mam dmuchawe na maksa do tego właczy mi się wiatrak to obroty spadaja do jakiś 600 i zaaczyna trzepac calym samochodem, tak samo gdy wrzuce na luz przy 100km/h to też obroty nie zatrzymia sie na 900-1000 tylko do 400 albo i zgasnie i przy wchodzeniu w zakrety to samo...

Wymieniłem świece, kable od swiec, kopulke i palec.
Silnik to 1,8 LPG.

Proszę o rady.
lukasz16100
Czytacz

Postprzez prezesik » 18 sty 2012, o 23:47

lukasz16100 napisał(a):przy hamowaniu mi zgaśnie, ale zaś gdy mam dmuchawe na maksa do tego właczy mi się wiatrak to obroty spadaja do jakiś 600 i zaaczyna trzepac calym samochodem
wg mnie zbyt duży pobór prądu przez wentylator chłodnicy - obroty spadają tak jakbyś włączył wszystkie możliwe odbiorniki prądu.
Odnośnie gaśnięcia na zakrętach to:
- przy jeździe na LPG - parownik do regeneracji ( jeżeli przejechane pow. 80tys.km )
- przy jeździe na PB - kiedyś musiała być wymieniana pompka paliwa, nie założono oringów na pompce i łapie ona powietrze

Ostatecznie dziurawa podstawa wtrysku, przez którą silnik łapie lewe powietrze.
prezesik
Members

Postprzez lukasz16100 » 19 sty 2012, o 16:23

Ale czy t oco wymieniłeś byłoby też powodem tego , że nie trzyma obrótów na nierozgrzanym silniku zaraz po odpaleniu ?
Dziś np. rano odapalałem auto i zaraz wcislem do konca pedal gazu to auto zappaliło obroty tak tylko wskoczyly do 2 tys. i gasł mi tak jakby wg nie reagował na ten wcisniety pedał gazu, a od 3 dni zaczałem czuc ze na benzynie jak jechalem to tak mi rwało samochodem, jechałem sobie dajmy tam na dwojce 30 km/h a tu tak szarpie samochodem i zaraz ok, i tak ciagle. Na gazie tego nie ma.

to wszytsko wydaje mi sie ze moze być połaczone ze soba.

Myślicie żebym wymienił cały wtrysk ? To może być przyczyna.

Uciążliwa jest dla mnie taka 'zabawa' z tym samochodem, chcialbym rano wsias zapalic i zeby normalnie pojechac a nie walczyc z nim..
lukasz16100
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)