Problem z odpalanie rano.

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez bunde » 11 paź 2011, o 11:43

Witam mam problem rano z 1.8 ADZ + lpg kiedy jest wilgotno na dworze lub pada deszcz nie potrafie odpalic auta musze sie pomeczyc troszke,czasami odpale szybciej na lpg niz na benzynie ,wymienilem miedzy innymi takie rzeczy jak: kopulka palec przewody cewka czujnik halla pompa paliwa ,ma ktos jakis pomysl co dalej??
bunde
Czytacz

Postprzez szkura » 11 paź 2011, o 14:27

cytat z innego tematu:
witam, mialam bardzo podobna sytuacje, rowniez mam golfa 1,6 benzynka z 94 roku, nie znam sie na tym, ale u mnie auto wogole nie chcialo odpalac, a powodem tego byl brak sygnalu na przekaznik pompy z modulu czy komputera (nie wiem dokladnie jak to sie nazywa) :) wystarczyla jedna wizyta u elektryka, ktory zrobil "obejscie" i auto smiga tak juz 3 lata :)
szkura
Czytacz

Postprzez bunde » 12 paź 2011, o 09:48

...u mnie gdy jest spoko pogoda i nie pada deszcz jest wszystko ok,ale jak pada przez cala noc lub jest wilgoc rano musze sie pomeczyc,jak sie zagrzeje lub go raz juz odpale to potem wszystko cyka na raz,ogolnie dzieki za jaka kolwiek informacje na ten temat bo musze powiedziec ze sie mecze kolejna jesien i wymyslam,a co do mechanikow co drugi to lepszy.Musze popytac o ten przekaznik do pompy i to obejscie.
bunde
Czytacz

Postprzez szkura » 12 paź 2011, o 10:14

A może wilgoć gdzieś dochodzi? Kiedyś słyszałem że po przejechaniu przez kałużę silnik gasł i po kilku godzinach jak wszystko wyschło było ok, zalewało cewkę
szkura
Czytacz

Postprzez bunde » 12 paź 2011, o 11:15

uwierz szukalem wszedzie i nic a jesli chodzi o kaluze raz mialem taki przypadek,po wjechaniu w wode auto zgaslo i juz nic sie nie dalo zrobic,z czasem jak sie wysuszylo to odpalil.

[ Dodano: 2011-10-24, 14:57 ]
:?:
bunde
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)